Това каза Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите

...
Това каза Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите
Коментари Харесай

Вл. Тодоров: Имаме 148 камери за 20 хил. км пътища у нас

Това сподели Владимир Тодоров, ръководител на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия. Той посочи пред Фокус, че високата скорост и неправилното изпреварване са измежду най-честите аргументи за пътнотранспортните катастрофи.

Владимир Тодоров акцентира, че с цел да бъде следена скоростта на МПС, е належащо въвеждането на огромна система за видеонаблюдение.

„ Има един абсурд в България - когато пътищата са неприятни и са с дупки, стават по-малко произшествия, а когато се оправят - случаите стават повече. Това ни навежда на мисълта, че липсва надзор върху скоростта, а подобен се реализира посредством механически средства като камери. През последните 5 - 6 години у нас не е закупувана нито една камера от „ Пътна полиция “ и 20 хиляди километра пътна мрежа се охраняват със 148 камери, което е извънредно незадоволително. Вторият проблем е, че в случай че се сложат камери, за нарушаванията, които те ще засичат, би трябвало да има построена електронна единна система, която да обработва тези фишове “, изясни той.

Владимир Тодоров добави, че третият проблем при въвеждането на ефикасна система за видеонаблюдение е нуждата от създаване на система, която да събира наложените санкции от фишове. „ Когато има нарушаване, би трябвало да има и глоба ", сподели Тодоров и добави, че страната ни би трябвало да търси решения точно в тази тенденция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР