Това каза Ваня Григорова, икономически съветник в КТ Подкрепа, в

...
Това каза Ваня Григорова, икономически съветник в КТ Подкрепа, в
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Купуването на вот се премества от Южна в Северна България

Това сподели Ваня Григорова, стопански консултант в КТ " Подкрепа ", в предаването " Още от деня ". Тя дефинира купеният избор като обществен проблем.

Ваня Григорова, стопански консултант в КТ " Подкрепа ": Ако погледнем резултатите от изборите в годините обратно, се вижда по какъв начин пазаруването от главно Южна България се трансферира в Северна. Някак мистериозно огромни елементи от Северозападна България, която е известна с бедността си, започнаха да гласоподават " нетипично ". И това са региони, в които няма нито турско, нито циганско население - напълно български села.Факт е, че, в случай че повече хора интензивно гласоподават, просто ще се обезсмисли пазаруването на гласове. Но по този начин или другояче хората са обезверени, не намират мотивация и изразител на тяхната политика и воля и не гласоподават.
Тя дефинира Бюджет 2020 като " Финансово судоку ".

Ваня Григорова: Нали знаете предходната година се хвалеха ръководещите, че Бюджет 2019 година е обществен бюджет. Тази година е " уравновесен ", тъй като приходите са равни на разноските. Тоест за тях е значимо да наредят едни цифри в едни кутийки по избрани правила и, когато излезе, те са щастливи. Само че човешкият фактор по никакъв метод не се отразява в тези кутийки - те са бездушни, те са просто цифри. Да, има позитивни неща, като да вземем за пример увеличение на парите на учителите, само че нищо друго.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР