Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ изпълнителният

...
Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ изпълнителният
Коментари Харесай

Бранимир Ботев: След няколко месеца най-големият собственик на хотели може да са банките


Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ изпълнителният шеф на на Европейския институт за тактики и разбори Бранимир Ботев във връзка последствията от банкрута на английската самолетна компания "Томас Кук ".

За страдание, ние вървим след събитията. От няколко месеца има информация, че "Томас Кук " върви към банкрут. Защо при започване на сезона, когато хотелите са сключвали контракти с убийствени клаузи с "Томас Кук ", никой не ги е предизвестил? В Министерството на туризма има няколко отдела, които се занимават с разбори и прогнози. Защо никой не е предизвестил бизнеса, съобщи Ботев.

Сити Груп и Блумбърг оповестяват от месеци в убийствени разбори за идния банкрут на „ Томас Кук “.

Този проблем не е на администрацията, казусът е народен, тъй като поради проблемите в бранша "Туризъм " ще пострадат и други браншове, уточни Бранимир Ботев.
Чуваме недоволства, че интернационалното състояние ни пречи. Всички страни към нас имат растеж на туризма. На тях не им пречи интернационалното състояние очевидно.

Над 50 български хотели ще бъдат наранени от банкрута на "Томас Кук ", не повече от 50% от застраховките ще могат да бъдат прибрани, добави той.

Следващия бранш, който ще бъде ударен са летищата. Чартърите на "Томас Кук " няма да ги има. Трябва незабавно да се направи спешен проект. 50% от ресурса на летищата ще се оголи. Ако нямаме входящ туризъм, в случай че екскурзиантът не пристигна в България, той няма по какъв начин да отиде и в хотел. Догодина ще имаме още по-умопомрачителен спад. Тези обстоятелства и разбори никой не ги споделя, само че тях ги има, съобщи още Бранимир Ботев
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР