Това каза в изявление номинирания от Продължаваме промяната за управител

...
Това каза в изявление номинирания от Продължаваме промяната за управител
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Очаквам подкрепата на ДБ и БСП, за да стана управител на БНБ

Това сподели в изказване номинирания от " Продължаваме промяната " за шеф на Българска народна банка Андрей Гюров.

Той подсети, че в 18.00 ч. през днешния ден изтича срокът за оповестяване на номинации за шеф на Българска народна банка.

„ За да избегнем спекулации, след извършени полемики, срещи с другите парламентарни групи се съгласих моята номинация да бъде издигната от Политическа партия. Очаквам да получа поддръжката на „ Демократична България “ и Българска социалистическа партия и да влезем в една същинска, аргументирана полемика за бъдещето на Народната банка “, уточни Гюров.

Той акцентира, че има над 15 години опит в банковата сфера. Гюров изясни, че опитът му е главно от чужбина и това е повода да не е изключително прочут в българските финансови среди.

„ Намираме се в доста значим миг, в който предстоят решения, които ще дефинират бъдещето на българската финансова система за години наред. Очакваме приемане на България в еврозоната, същинска смяна в посока повече бистрота и отчетност във финансовата ни система по този начин, че обстановки, които видяхме в предишното, като банкрута на КТБ, с ББР, с тегленето на милиони левове в чували да не бъдат вероятни в една съвременна европейска страна “, уточни той.

Според него шефът на Българска народна банка би трябвало да показва експертност, честност и поредност в дейностите си.

„ Убеден съм, че имам опита да преведа Българска народна банка през тези сериозни времена “, акцентира Гюров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР