Това каза в ефира на БТВ кметът на Ботевград, избран

...
Това каза в ефира на БТВ кметът на Ботевград, избран
Коментари Харесай

Иван Гавалюгов: Зад искането за моето отстраняване стои Валентин Златев

Това сподели в ефира на БТВ кметът на Ботевград, определен с листата на Политическа партия МИР, Иван Гавалюгов. В отговор на отправените към него обвинявания от предприемача Валентин Златев, прочут с въздействието си в региона на Ботевград и Правец, градоначалникът даде публични документи от ВиК " Бебреш ", което до края на март месец 2019 е обслужвало община Ботевград. В докладите на сдружението ясно се вижда, че инкасираното количество вода в община Ботевград като размер няма нищо общо с изнесените от Валентин Златев погрешни данни.

„ Официалните документи от ВиК Бебреш ясно демонстрират какво е формалното ползване от популацията – през 2017 /1 180 хил куб.м/,2018 /1 177 хил куб. м/ и до 31,03,2019г. /267 хиляди куб.м/, което няма нищо общо със упоменатите 9 млн. куб. м. вода за което приказва Златев ” безапелационен беше Гавалюгов. Кметът показа, че в държанието на Валентин Златев, който изпусна нервите си пред Антон Хекимян във вчерашния ден, вижда човек, чийто ползи са накърнени, защото в проблема за ВЕЦ-а, благосъстоятелност на татко му, се вижда спор сред публичния интерес, който е водите на бент. Бебреш да се употребяват за битово питейни потребности и частният на Златев,който желае язовира да се употребява предпочитано за производството на ел. сила и облага.

„ Когато публичния интерес е обиден, частният би трябвало да отстъпи! ” сподели още Гавалюгов. Градоначалникът на Ботевград приказва също и по тематиката с неналичието на пречиствателна станция по пътя на водата от язовира до тръбите на ВиК сдружението, което обслужва Ботевград, като назова изказванията на Златев, целящи да внесат суматоха измежду популацията. Гавалюгов предложения екип на БТВ да създадат персонално журналистическо следствие с цел да се потвърди, че Златев прави погрешни изказвания в народен ефир. Във връзка с повдигнатите от КПКОМПИ обвинявания за спор на ползи против Иван Гавалюгов, което датира от 2015г., Гавалюгов разкри, че сигналът против него идва от доближения до предприемача Златев народен представител от ГЕРБ Мартин Тимчев.

„ Цялата активност на този депутат е обвързвана с това, да изпраща сигнали, които целят моето премахване или компрометирането на името ми ” безапелационен е Гавалюгов. Кметът на МИР в Ботевград акцентира също, че това не е политически напън, защото, в района се знае, че структурите на ГЕРБ в ботевградско и Правец са „ концесионирани ” на Валентин Златев и той е индивидът без чието утвърждение нищо не се случва. Именно заради та причина Гавалюгов е безапелационен, че зад настояването за неговото премахване стои точно Валентин Златев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР