Това каза президентът Румен Радев малко преди служебното правителство на

...
Това каза президентът Румен Радев малко преди служебното правителство на
Коментари Харесай

Президентът Радев: Ако аз назначавах кабинета, нямаше да оставя К...

Това сподели президентът Румен Радев малко преди служебното държавно управление на Димитър Главчев да постави клетва. Във финалния вид на държавното управление има единствено една промяна и тя е на външния министър. Въпреки свадите от последните дни Калин Стоянов остава отпред на Министерство на вътрешните работи.

Във вторник сутринта Радев за следващ път се опита да се разграничи оптимално от служебния кабинет, който за пръв път беше определен по нова процедура. Президентът не можеше свободно да избира министър председател, а трябваше да уточни човек от хора на съответни държавни длъжности. От всички вероятни претенденти единствено Главчев се съгласи да заеме поста на министър-председател. След това пък министрите бяха посочени от определения за министър-председател.

Президентът, който даде да се разбере, че не е склонен с оставането на Стоянов, можеше да не подписва указа за назначението на служебния кабинет. Това обаче щеше да значи, че изборите нямаше да са 2 в 1.

" За разлика от всички служебни държавни управления досега, в това държавно управление аз по никакъв метод не съм се бъркал във връзка с кадровата политика и не нося отговорност за неговите дейности ", сподели президентът, който разгласи, че с подписването на указите поставил завършек на " един провален политически опит ".

" Българите скоро ще се произнесат. Надявам се най-сетне техният глас да бъде чут. Дотогава България ще се ръководи от кабинета на Димитър Главчев ", добави той.

Според Радев абсурдът към Министерство на вътрешните работи и митниците е опит един чисто престъпен случай да се трансформира в политически. По мотив фотосите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев с един от арестуваните по обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с въздействие и контрабанда, президентът сподели:

" Изпадам в трогване като чувам Денков, че той (Живко Коцев- бел.ред.) не знаел какви неприятни хора са това. А какъв основен секретар на Министерство на вътрешните работи си, в случай че не знаеш с кого вървиш по първокласни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи дарове. Искам да поздравя шефа на ДАНС Пламен Тончев и чиновниците в организацията за смелостта да бръкнат по най-високите управнически места. Представяте ли си да бях се поддал предходната година на нервността и да освободя Тончев от служба. Сега нямаше да разберем нищо за тези неща ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР