Това каза пред репортери Кунг Пхоак, държавен секретар на Министерството

...
Това каза пред репортери Кунг Пхоак, държавен секретар на Министерството
Коментари Харесай

Украйна се присъедини към основополагащия документ на АСЕАН frognews.bg

Това сподели пред кореспонденти Кунг Пхоак, държавен секретар на Министерството на външните работи и интернационалното съдействие на Камбоджа.

 

" Украйна стана 50-ата страна по Договора за другарство и съдействие в Югоизточна Азия “, сподели представител на камбоджанското външно министерство. Документът, регулиращ връзките сред АСЕАН и нейните сътрудници в разговора, беше подписан от украинския външен министър Дмитрий Кулеба в наличието на външните министри на страните от АСЕАН.

 

Столицата на Камбоджа е хазаин на 40-та и 41-ва среща на върха на АСЕАН и обвързваните с нея конференции от 8 до 13 ноември. Китайският министър председател Ли Къцян, индийският министър председател Нарендра Моди, японският министър председател Фумио Кишида, президентът на Южна Корея Юн Сок-йол и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към този момент дойдоха в Пном Пен, с цел да вземат участие в тях и ще дойдат през идващите дни.

 

Асоциацията на страните от Югоизточна Азия е учредена през 1967 година и през днешния ден сплотява 10 страни от Югоизточна Азия - Бруней, Виетнам, Индонезия, Камбоджа, Лаос, Малайзия, Мианмар, Сингапур, Тайланд и Филипините. Камбоджа се причисли към асоциацията на 30 април 1999 година

 

От началото на 2022 година Камбоджа заема поста на председателство на АСЕАН, който мина към нея на ротационен принцип от Бруней и който по-късно ще трансферира на Индонезия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР