Това каза пред журналисти в парламента секретарят на ПГ на

...
Това каза пред журналисти в парламента секретарят на ПГ на
Коментари Харесай

Патриотите: Симеонов няма да цепи басма на Нинова и Йончева

Това сподели пред публицисти в Народното събрание секретарят на ПГ на „ Обединени патриоти “ Борис Ячев, откакто по-рано Корнелия Нинова изиска с декларация в Народно събрание незабавни оставки на вицепремиера и вътрешния министър Валентин Радев.

Като причина за това тя посочи решението на Министерски съвет, взето по предложение на Оперативна програма, оградата на българо-турската граница да бъде оповестена за стратегически обект за националната сигурност. По думите на Нинова това се прави поради филм, който депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева снима за неправда и корупция на границата, и който партията ще излъчи скоро.

Самата Йончева сподели пред публицисти, че през оградата за минути минават по 40 души - по-бързо в сравнение с рейс с бежанци през Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Още преди месеци Валери Симеонов сезира прокуратурата за това, че съгласно него Йончева издава държавна загадка, като изнася данни за оградата, само че прокуратурата не откри данни за осъществено закононарушение и отхвърли да я проверява.

Днес ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пък разяснява:

"Разбираме, че декларациите се трансформират като метод за отклонение от проблемите на хората. Не бих паднал на равнището да приказвам за неща, които не дават отговор на истината или да вкарвам в подвеждане медиите, или хората, които ще гледат тези вести.

Г-жо Нинова, сезирайте способените органи , когато имате задоволително доказателства. Това е методът, който приляга като държание на народните представители. Това е институционалният метод, доста елементарно е да излизаме тук и да приказваме небивалици. Всичко това е несъстоятелно като изказвания, което направихте доскоро. Ако може да заведете всички тези 80 народни представители да отидете и да сезирате способените институции ".

Движение за права и свободи към ГЕРБ: Коалиционните ви сътрудници са в играта

Йордан Цонев от Движение за права и свободи пък съобщи възмутено, че когато има декларация от името на парламентарна група, в залата би трябвало да има най-малък ред и чуваемост “.

„ През цялото време не можахме да разберем половината от декларацията от шума. Тези неща са извънредно значими. Не можахме да ги чуем. Тези неща са продължение на това самопризнание, на онази активистка на националистите, която подписа съглашение със съда, признавайки си, че е взела участие в канал на мигранти . Ето го пътят на този канал. Разбирате ли, че съдружните ви сътрудниците са в тази игра? “, обърна се той към ГЕРБ.

И акцентира, че от Движение за права и свободи ще поддържат всички старания, без значение на Българска социалистическа партия или на който и да е, с цел да бъде разкрита тази истина и пред българските жители, и пред европейските ни сътрудници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР