Това каза пред БТВ Лидия Шулева, бивш вицепремиер и социален

...
Това каза пред БТВ Лидия Шулева, бивш вицепремиер и социален
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Грозно е заиграването с пенсиите от партиите

Това сподели пред БТВ Лидия Шулева, някогашен вицепремиер и обществен министър и добави:

" Такава е обстановката и с внасянето на актуализацията на бюджета. Едва ли когато се разгласи, че ще се внесе актуализация от министъра на финансите и от обществения министър, те са си представяли, че в Народното събрание няма да има ръководещо болшинство. Това са дните след вторите избори. Всички чакаха, че ще се сформира ръководещо болшинство в Народното събрание, което да поеме отговорността от актуализацията на един бюджет.

Идеята беше да се съблюдава оптимално законът за държавния бюджет. Но видяхме какво се случва без ръководещо болшинство. Започват така наречен плаващи болшинства без отговорност. За едни гласувания имаме едни болшинства, за други гласувания - други, и в края на краищата връх взе абсолютният избирателен популизъм.

Не може да се вършат промени в пенсиите през актуализация на бюджета. Правилно беше да се заложат 50-те лв. добавка за Ковид, обикновено е едно постоянно държавно управление да се занимава с актуализация на пенсиите. За тези години нито едно постоянно държавно управление не съумя да реши въпроса с преизчислението на пенсиите, които изоставаха поради нараствания застрахователен приход.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР