Това каза пред БНР председателят на парламента Ива Митева. Тя

...
Това каза пред БНР председателят на парламента Ива Митева. Тя
Коментари Харесай

Ива Митева: Не може да има вече централизирана прокуратура. В сряда ще се гласува кабинета

Това сподели пред БНР ръководителят на Народното събрание Ива Митева. Тя посочи, че до осъществяване на избора в Народното събрание има опция за смени в състава на препоръчаното държавно управление.

" Политиките ни са амбициозни и съответстват с доста от другите партии. Това са политики, които хората чакат. Имената в проектокабинета са нови, да, само че нали това искахме - млади и неопетнени хора. Смятам, че като цяло съставът е доста добър ".

Митева акцентира, че " ролята на Народното събрание би трябвало да се върне и той би трябвало да бъде доста по-силен макар фрагментираното болшинство ".

" Вярвам, че в Народното събрание ще се върне същинският спор... Виждам, че започваме да работим, да търсим единодушие и единство по тематиките ". Когато сме политици, би трябвало да внимаваме какво приказваме и какво вършим. Така ръководителят на Народното събрание отговори на въпроси, свързани с Петър Илиев, Момчил Иванов, Слави Трифонов.

" Трябва да сме виновни ", добави Ива Митева в предаването " Политически НЕкоректно ". Тя увери, че ще следи за внасянето на закони, защото " сега има възторг за законодателство, гони се количество, а не качество ".

" Трябва да стартираме да работим дружно по тематики - обучение, опазване на здравето, правораздаване, които са значими за всички хора.

Очаквам кабинетът на Има Такъв Народ да бъде гласуван в пленарна зала на постоянно съвещание в сряда (11 август). От поръчките на парламентарни групи разбирам, че, с цел да обмислят решението си, желаят малко време, което могат да употребяват дотогава ", сподели тя. Председателят на Народното събрание предвижда, че в случай че кабинетът на Има Такъв Народ не мине, отиваме на избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР