Това каза пред БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ.Той

...
Това каза пред БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ.Той
Коментари Харесай

Политологът Любомир Стефанов: Президентът ни прати на избори

Това сподели пред БНР политологът Любомир Стефанов, учител в Нов български университет.

Той като жител е сюрпризиран от това, че Румен Радев ще връчи третия изследователски мандат на Българска социалистическа партия, само че акцентира, че като политолог - това не го изненадва, тъй като президентът е посочил, че е пореден в дейностите си, само че логиката за този му избор " клони към нула ".

" Този човек стана президент за втори мандат не с гласовете на левицата и да прави реверанси някому - на фона на всичките си поръчки, че е президент на всички българи - звучи несериозно. Това го задължаваше да оцени прагматично по какъв начин може да се излезе от тази обстановка ", посочи Стефанов.

По думите на политолога политиците са влезнали във фаза, в която не се посочват проблемите, а се споделя кой е лицеприятен за договаряния и кой - не:

" Тази центрофуга, в която сме влезнали, няма да създаде изсъхнало пране, а от ден на ден цветовете се смесват. Логично звучи Кирил Петков и Асен Василев да имат финалния щемпел върху празния лист, който Корнелия Нинова ще получи. Въпросът е до каква степен тя и партията ѝ са си трансформирали високомерното мнение кой да сяда от другата страна на масата за договаряния и в каква функционалност ".

Според него " Демократична България " за следващ път ще схванат, че са изпаднали " в онази обстановка, където предходната година подкрепяха втория мандат на Радев с омерзение и са чакали някакви дълготрайни вложения да им се върнат ":

" Оказа се, че няма такива и за следващ път са излъгали себе си и електората си. Факт е, че Демократична България беше групировката с най-вече отворени информационни канали за договаряния.... Решението е на Радев и той ще носи отговорността ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР