Това каза пред „България сутрин“ по ТВ Европа Петър Витанов,

...
Това каза пред „България сутрин“ по ТВ Европа Петър Витанов,
Коментари Харесай

Петър Витанов: БСП трябва да участва в правителство, но трябва внимателно да прецени ролята си на младши партньор в дясно управление

Това сподели пред „ България заран “ по ТВ Европа Петър Витанов, началник на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Витанов, който беше и член на ИК на Румен Радев и Илияна Йотова разяснява изборния триумф.

„ Победата на Румен Радев и Илияна Йотова беше предстояща, тъй като те станаха въплъщение на желанието за смяна на българските жители. Те бяха поредни в своята политика и най-важното – не подведоха хората “, сподели евродепутатът.

„ Българите търсят нови месии, „ Продължаваме промяната “ стъпи на известността на Румен Радев, двамата министри Асен Василев и Кирил Петков получиха необятен медиен достъп “, разяснява изборните резултати Витанов. „ В този смисъл можем да кажем, че революцията изяде децата си, тъй като Българска социалистическа партия през последните години беше единствената поредна съпротива, която не се изкуши да влезе в ръководство с ГЕРБ, да одобри постове от Борисов. А в такива сговори участваха даже самоопределилите се партии на смяната “, сподели още той.

В левицата регистрират слабия резултат от изборите. Според Петър Витанов Българска социалистическа партия има потребност от нов подтик, както и разширение въз основата със социалдемократи и социаллиберали

„ Поведението на Корнелия Нинова с подаването на оставката е европейско, тъй като ние достигнахме историческо дъно. Не може лявото, в страна като България, в която има толкоз огромни обществени неравенства, да е 10 % “, сподели още социалистът.

Петър Витанов е безапелационен, че Българска социалистическа партия би трябвало да поддържа постоянно държавно управление, тъй като страната ни е в серпантина от рецесии, а хората са изтощени от невъзможността на политиците да предложат работещи решения.

„ Много е значимо, каква ще е ролята на Българска социалистическа партия в едно дясно държавно управление. Много постоянно присъединяване на младшия сътрудник, какъвто ще се сме ние, се размива. Виждате, какво се случи с дребните сътрудници както у нас, по този начин и в Европа – след сходни обединения те на процедура изчезнаха. Затова е извънредно значимо, Българска социалистическа партия да реши ролята си в едно такова държавно управление “, разяснява съдружните договаряния Витанов.

С ангажимента, че не взе участие в преговорните екипи, социалистът е уверен, че на Българска социалистическа партия ще бъдат препоръчани и най-тежките ресори.

„ Това, което всички виждат в онлайн излъчванията на договарянията е, че Българска социалистическа партия дава най-стойностните и структурирани оферти и разполага с специалисти по всяка тематика “, разяснява още той.

В дните преди Коледа дневният ред на Европа ще се насочи към новия вариант от Ковид-19.

„ Не за първи път ще кажа, че България стои доста зле с имунизацията. Пропуснахме да въведем по-строгите ограничения, не използвахме инструментариума на страната да убедим хората в ефикасността на имунизациите. Не можахме да се преборим нито с подправените документи, нито с подправените вести за заболяването. Новият вариант буди паника в Брюксел, само че се надявам медицината да даде отговор и против него “, сподели още евродепутатът.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР