Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС

...
Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Павлова се обяви за подобряване защитата на личните данни

Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павловa по време на експертна конференция във връзка влизането в действие на Общия правилник за отбрана на персоналните данни - General Data Protection Regulation (GDPR), оповестява Фокус.

Според нея с регламента, с изключение на на потребителите, ще се даде и успокоение на бизнеса, а започващите компании ще могат да оперират умерено в една добра регулаторна среда на единния пазар.

Министър Павлова регистрира, че с изключение на ролята на потребителите и на фирмите, е значима ролята на институциите и администрацията. Тя дефинира полемиката за регламента за персоналните данни като "навременна и фокусирана ".

„ Защитата на данните като правилник е тясно обвързван с един от най-тежките законодателни пакети. Това е регламента за отбрана на електронните данни. Това е един правилник, по който дебатите вървят много време “, сподели Павлова. Според нея конгреси като днешния способстват да се дадат оферти за връзката сред двата регламента. „ Защо е значимо освен връзката сред двата регламента, само че и като цяло отбраната на данните. Казваме, че в Европа няма задоволително стартъп компании и новаторски – има. Факт е, че сега, в който те се разраснат, се реалокират в Съединени американски щати. Един от най-известните образци е Skype. Защо не можем да ги задържаим? От една страна неналичието на регулаторна рамка, която да им разреши да се развиват свободно, и от друга това е доверието или недоверието на потребителите, дали техните персонални данни са добре предпазени “, разяснява министърът.

Припомняме, че Европейската комисия наложи санкция от 997 млн. евро (1,23 милиарда долара) на Qualcomm Inc, тъй като компанията е злоупотребила с господстващото си състояние.

Решението на Европейски Съюз е вследствие на следствието, което започва през 2015 година и съставлява част от по-широката тактика за стимулиране и възстановяване на цифровите пазари измежду 28-те държави-членки на Европейски Съюз. Като част от този план Европейската комисия следи за спазването на прецизните правила за отбрана на персоналните данни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР