Това каза министърът на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти, съобщават

...
Това каза министърът на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти, съобщават
Коментари Харесай

МО ще помага за транспортирането на пострадалите сръбски деца

Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов пред публицисти, оповестяват от пресцентъра на военното министерство.

“След злополуката реагирахме в точния момент. Командирът на Втора механизирана бригада бригаден военачалник Станимир Христов беше на място, с цел да бъде оказано подпомагане. Осигурихме рейс и конвой и изчакваме, с цел да може да транспортираме децата към Сърбия “, уточни служебният министър Димитър Стоянов.

Той съобщи, че в такива обстановки Министерството на защитата постоянно е готово да реагира и да окаже помощ на популацията - на български и на задгранични жители.

“Ние сме разполагаем на българското общество. При нужда имаме подготвеност да правим и здравна евакуация. Дежурен аероплан " Спартан “ е в едночасова подготвеност за политане, може да бъде употребен и вертолет “, разясни той.

Припомняме, че през вчерашния ден малко след 20 ч. сръбски рейс, пренасящ деца, се прекатурна на Автомагистрала “Тракия” в региона на 217-ия км в посока София. Децата се прибирали в Сърбия след фестивал в Слънчев бряг. Десет от тях пострадаха. Днес ще бъдат изписани 7 деца, а три деца остават в болница. Двете по-тежко потърпевши при злополуката ще бъдат превозени в УМБАЛСМ “Пирогов”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР