Това каза министър-председателят Бойко Борисов на откриването на офиса на

...
Това каза министър-председателят Бойко Борисов на откриването на офиса на
Коментари Харесай

Борисов откри офис на ”огромния финансов динозавър” ЕИБ

Това сподели министър-председателят Бойко Борисов на откриването на офиса на Европейската капиталова банка (ЕИБ) в София. Според премиера това е банка-символ на бистрота и на вярно ръководство на плановете.

По-рано през днешния ден министър председателят откри и нов офис на СРС и СРП.

За да сме челното място на Европа значи, че българската администрация е на задоволително високо ниво и добър потенциал. Това е голям финансов динозавър, само че самопризнание на стабилната банкова система. След първия метродиаметър ще се учудите какъв брой бързо и качествено сме напреднали в тези градежи. Радвам се, че новият сътрудник е от прилежаща Гърция “, съобщи Борисов.

Той благодари за това, че могат да се заплащат и средства за просветителната инфраструктура.

Според Борисов актуалното развиване на света изисква бързо да променяме и своя потенциал в образованието.

Когато стартира председателството и през този офис ще можем да приказваме за Балканите като едно място за по-добро живеене. Хората от Балканите се нуждаят от вероятност. Тогава младите ще мислят разновидности. Ще изтече обаче доста работна ръка. Да си пожелаем да ни е сполучлив офисът и българският бизнес да има шанса да се развива по този начин добре “, сподели още Бойко Борисов.

Борисов напомни, че до момента Европейска инвестиционна банка е дала 4.8 милиарда евро заеми на българския бизнес, на дребните и междинните предприятия и че офисът на Европейска инвестиционна банка е два пъти по-голям от този на СБ.

С офисите си тук, това ще облекчи оптимално хората - не да вървят по Брюксел да ги търсят, а тук да дойдат и да си показват плановете “, разяснява министър председателят. По думите му близо още 600 млн. евро има за положителни планове. „ Това сме го създали през днешния ден. Това е и политическо решение на банката на европейските страни. Имаме началник на офиса на Европейска инвестиционна банка. Надявам се в идващите дни да го намерите, да зададете въпросите си и те да ви отговорят “, добави министър председателят.

Очакваме положителни планове в България – това ще бъде в изгода и на Европейски Съюз, сподели от своя страна президентът на Европейската капиталова банка (ЕИБ) Вернер Хойер.

Според него през последните 25 години Европейска инвестиционна банка оказва поддръжка на съществени браншове в България.

Общият ангажимент е към 500 млн. евро. Само за 2016 г. сме подписали контракти в размер на 467 млн. евро. Оказваме поддръжка на дребни и междинни предприятия по линия на проекта „ Юнкер “. Сега след 2 години работа по проекта сме постигнали повече от 2/3 от това, което трябваше да реализираме до идната година “, разяснява Хойер.

По думите му в синхрон с тяхната задача е да дават освен финансиране, само че и консултантски услуги.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР