Това каза Альоша Даков по време на заседанието на Столичния

...
Това каза Альоша Даков по време на заседанието на Столичния
Коментари Харесай

Альоша Даков: Настояваме за реални мерки за подобряване на енергийната ефективност

Това сподели Альоша Даков по време на съвещанието на Столичния общински съвет по отношение на приемане на План за деяние за устойчива сила и климат на Столична община 2021-2030 година, включващ Програма по енергийна успеваемост и Дългосрочна стратегия за поощряване потреблението на сила от възобновими източници и биогорива.

„ Разглежданият стратегически документ е от особена значимост, защото касае ограничения за възстановяване на енергийната успеваемост. Настоящата обстановка с галопиращи цени на енергоносителите прави тематиката сериозна за развиването на Столична община. За страдание, вносителите, в лицето на кмета на Столична община и екипа, който го е изготвил, за следващ път оферират действия, които могат да бъдат осъществени дейно от Следствен отдел към окръжна прокуратура, да бъдат възлагани на външни компании и да се търсят публично-частни партньорства. Нещо, което звучи добре, само че сме наясно каква е нормативната база на подобен вид партньорства, наясно сме и с редицата неуспехи в годините “, изясни той.

Общинският консултант даде и съответен образец, обвързван с инсталиране на фотоволтаични съоръжения на общински здания като учебни заведения, детски градини и администрации. „ Дейност, която може да бъде осъществена в къс период, да бъдат осъществени обилни икономии от бюджета на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Тази активност се планува да бъде осъществена по линия публично-частно партньорство по извънредно неразбираем за мен механизъм “, съобщи Альоша Даков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР