Това категорично повтори в ефира на bTV Никола Минчев от

...
Това категорично повтори в ефира на bTV Никола Минчев от
Коментари Харесай

ПП връщат мандата, ако декларацията им не срещне подкрепа в НС, повтори Минчев

Това изрично повтори в ефира на bTV Никола Минчев от “Продължаваме Промяната ”. 

 

Днес от Политическа партия получиха мандата за сформиране на държавно управление, а съгласно политическите поръчки Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ” няма да поддържат. От “Български напредък ” обявиха, че ще обмислят решението си и то ще стане ясно до края на седмицата. От Политическа партия поканиха всички евентуални свои сътрудници на диалози, откакто взеха мандата. Откликнаха само от “Демократична България ”, Българска социалистическа партия и “Български напредък ”.

В последна сметка от Политическа партия оповестиха, че ще внесат в Народното събрание план на декларация, определяща главните цели пред вероятно държавно управление.

 

В препоръчаното проекторешение са посочени четири съществени предпочитани национални цели, а точно:

 

   I. Развитие на конкурентна новаторска икономика;  II. Гарантиране на национална сигурност и господство на правото;

  III. Постигане на енергийна самостоятелност и стабилно развитие;

  IV. Намаляване на неравенствата и достъп до качествено обучение и опазване на здравето

 

“Още през декември предходната година анонсирахме кой ще е претендентът за министър председател. Дадохме задоволително време на обществото и другите парламентарни групи да се срещнат с нашето предложение. При ГЕРБ не беше по този начин - претендентът им за министър председател стана явен едвам когато отиде да вземе мандата от президента. Винаги сме канили всички парламентарни групи на диалози по целите на вероятно ръководство ”, уточни изрично Минчев.

 

“Искаме да управляваме страната, само че не непременно, не сме подготвени на безпринципни взаимни отстъпки ", акцентира още Никола Минчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР