Това издание на предаването На бис - българските музиканти разказва

...
Това издание на предаването На бис - българските музиканти разказва
Коментари Харесай

На бис - оркестър София Симфоникс

Това издание на предаването " На бис - българските музиканти " споделя за началото на новия сезон на българския оркестър „ София Симфоникс “ със основател и диригент Любка Биаджони цу Гутенберг в Мюнхен и София. На 22 октомври  музикантите показаха операта „ Травиата “ от Джузепе Верди в влиятелната зала „ Херкулес “ в баварската столица, а на 4 ноември – крупната Симфония №8 от Антон Брукнер в столичната зала „ България ”.

Над 100 български музиканти гостуваха на сцената на зала „ Херкулес “ в Мюнхен, с цел да показват „ Травиата “ от Верди. Публика одобри топло чудесните солисти, впечатляващия хор и доста положителния оркестър –  всички те водени от маестра Биаджони, която с изключение на диригент беше режисьор и сценограф на постановката. Представлението беше полусценично в добре познатия на софийската аудитория вид – с оркестър, ситуиран на самата сцена, с хор и солисти, които имат своите освен вокални, само че и актьорски задания. В функциите се показаха: Михаил Михайлов /Алфред/, Кирил Манолов /Жорж Жермон/, Емилия Кирчева /Анина/, Даниела Панчевска /Флора/, Александър Баранов / Гастон/, Пламен Кумпиков /Доктор Гренвил/, Владимир Саздовски, Никола Иванов.

В ролята на Виолета Валери баварската аудитория видя сопрана от Уелс Лоран Франсис, която незабавно трябваше да размени авансово оповестената Марта Торбидони.

В предаването са включени изявленията с участниците, мнения от мюнхенската аудитория, която одобри доста топло спектакъла, както и възторжените думи на млади българи, живеещи в Германия.

След сполучливия старт на сезона в Германия оркестър „ София Симфоникс “ и неговата диригентка откриха своя нов сезон и в България – на 4 ноември в столичната зала „ България “ с огромната Симфония №8 от Антон Брукнер. Тази творба нашите реализатори към този момент бяха показали това лято в Германия на фестивала Херенкимзее в двореца на Лудвиг Втори в Бавария, където са постоянни посетители. Духовното произведение беше подарък за софийската аудитория, с вход свободен.

Следващият концерт на " София Симфоникс " е коледно матине на 10 декември в Германия.

Чуйте предаването " На бис - българските музиканти " в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР