Това изчислиха физици от Харвардския университет, съобщава сайтът Сайънс алърт,

...
Това изчислиха физици от Харвардския университет, съобщава сайтът Сайънс алърт,
Коментари Харесай

Физици изчислиха възможния край на Вселената

Това пресметнаха физици от Харвардския университет, оповестява уеб сайтът Сайънс алърт, представен от Българска телеграфна агенция.

В резултат на това влияние ще се получи голям гърмеж, който ще направи невероятно съществуването на химичните детайли.

Хигс бозона, именуван още "Божията парченце ", се явява обикновена парченце, предсказана от Стандартния модел. Тя бе записана от Големия адронен колайдер през 2012 година. С помощта на Хигс бозона се изяснява механизмът на спонтанното нарушаване на електрослабата симетричност.

Учените оцениха стабилността на вакуума, обезпечавана от "Божията парченце ", в границите на квантовата доктрина на полето. За задачата те пресметнали интензивността на тунелния резултат, когато обикновените частици поради квантовите резултати, могат да преодоляват евентуални загради. И то даже когато имат незадоволителна сила. В резултат на сходен развой може да се наруши стабилността на частиците.

Оказало се, че заплахата от дестабилизация на Хигс бозона е задоволително ниска в близка вероятност. Тя може да се случи едвам след Епохата на разпада, когато във Вселената престанат да съществуват звезди - 10 на 15 степен - 10 на 39 степен години. В същото време мощното деформиране на време-пространство от черните дупки може да форсира злополуката. Това се дължи на обстоятелството, че държанието на обикновените елементи в цитираните условия се трансформира по непредсказуем метод. Така че най-вероятната кончина на Вселената се чака след 10 на 139-а степен години.

Стивън Хокинг и вселената преди Големия гърмеж >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР