Това фалшиво лекарство е по-опасно и от белината дори. И

...
Това фалшиво лекарство е по-опасно и от белината дори. И
Коментари Харесай

Д-р Кунчев за фалшивото лекарство с белина: Трябва ли експерти да обясняват, че не трябва да се пие препарат за тоалетна

Това подправено лекарство е по-опасно и от белината даже. И при ниска централизация на тази течност, то би трябвало да се пие по 8 пъти дневно съгласно етикета, което е рисково за здравето. Това съобщи химикът от Българска академия на науките Нина Нанкова в утринния блок на БТВ.

"Най-лошото е, че написа, че колкото по-тежко е болестта, толкоз по-малко би трябвало да е разреждането. Така човек ще си изгори хранопровода и най-малкото ще си навлече язва ", сподели още тя.

"Светослав Стаматов от Бургас няма никакви разрешителни и забърква течността в дома си. Пред РЗИ през вчерашния ден той съобщи, че не продава лекарство, а пречиствател на вода ", разкри основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

"Трябва ли двама специалисти да изясняват, че не би трябвало да се пие препарат за тоалетна ", попита специалистът.

"7 души са умряли в Съединени американски щати от това подправено лекарство, а на международен проект по 260 души влизат в болница. След три дни ще има нов уебсайт, с ново сходно подправено лекарство. Ако сте заболели, отидете на доктор, а не бъдете наивни ", приключи доктор Кунчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР