Това е заболяване, което се развива вследствие на мутации на

...
Това е заболяване, което се развива вследствие на мутации на
Коментари Харесай

Трябва Да Се Хване Рано! Малцина Жени Обръщат Внимание На Тези Симптоми На Коварния Рак На Яйчниците

Това е заболяване, което се развива в резултат на разновидности на клетките.

Този тип рак е прочут като тихия палач! В ранните стадии на болестта признаците са неспецифични или отсъстват, това е и главната причина за забавянето в слагането на диагнозата.

При проучвания е открито, че ранното разкриване на рака може фрапантно да усили възможностите за оцеляване. Така че обръщайте внимание на тялото си и постоянните прегледи с Вашия гинеколог са от значително значение.

Проблемът е че сега няма благонадежден тест: Пап тестванията не изследват злокачествените кисти и даже СА125 кръвни проби постоянно дават неверни негативни резултати. Друг проблем е, че доста от признаците са сходни на други болести.

Ново проучване демонстрира признаци и признаци на ранен стадий на рак на яйчниците. Информирайте се в този момент!

Четири ранни признаци на рак на яйчниците при дамите:

1. Подуване

Ако забележите, че сте непрекъснато подути и постоянно (което се случва в продължение на повече от три седмици), по метод, който не ви е случвал преди е допустимо това да бъде симптом на възходящ раков тумори.

2. Болка в таза и долната част на корема

Помислете за всички области, в които може да чувствате менструални конвулсии – долната част на стомаха, тазовата област, може би даже и в долната част на гърба. Въпреки че болката по време на менструация е естествена, непрекъсната болежка, която се задържа дълго след менструацията, може да бъде симптом на рак на яйчниците.

3. Без вкус или възприятие за насищане

Ако забележите доста понижаване на апетита с дълготрайност повече от три седмици, консултирайте се с вашия доктор. Въпреки, че това може да бъде симптом на голям брой вероятни стомашни или чревни проблеми, също може да значи рак.

Жените, които страдат от рак на яйчниците усещат по-бързо насищане с малко храна, в сравнение с нормално. Това е най-вероятно, тъй като ракът е нарушение на хормоните, които управляват метаболизма.

4. Повишена потребност от уриниране

Ако забележите доста по-висока периодичност на позиви за уриниране, макар че сте трансформирали приема на течности, или в случай че сте уринирали и имате незабавна потребност от наново уриниране в идната минута, може да се окаже един от най-ранните стадии на рак на яйчниците.

5. Нарушения в цикъла

Всяко абнормно /междуменструално/ кървене би трябвало да се спомене на здравно лице. Това не е обикновено и нормално е обвързвано със съществени здравни проблеми на репродуктивната система.

Разбира се един или два от признаците, изброени нагоре, може да се дължат на различен, по-малко сериозен здравен проблем. Ето за какво ракът на яйчниците постоянно остава недиагностициран в продължение на месеци.

Важно да се следи честотата и постоянството на тези признаци. Ако те не изчезват, след три седмици или повече, наложително би трябвало да си уговорите среща с Вашия доктор и да обсъдите нуждата от скрининг за рак на яйчниците.
Tags: ОЩЕ ЗА ЖЕНАТАМАСКИМЕХЛЕМИГРИМИРАНЕ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР