Това е забележителна практика в Православната църква. Не е тайна,

...
Това е забележителна практика в Православната църква. Не е тайна,
Коментари Харесай

Днес Е Свят И Светъл Ден В Християнския Календар! Ето Ги Поверията За Втория Кръстовден

Това е забележителна процедура в Православната черква. Не е загадка, че множеството православни не са и чували, че има отдание на огромните празници (Господски и Богородични). Там пък, където не се служи постоянно, а единствено в неделя и на празник, никой не зачита с богослужба отданието на даден Господски или Богородичен празник.

Всеки църковен празник има предпразненство, истински празник, попразненство и отдание. Предпразненството е нормално един ден преди празника. Празничният тропар и канонът на празника продължава да се пее през идната седмицата (попразненство на празника). На осмия ден се прави отдание на празника: службата се прави по същия метод, както на самия празник и с това празнуването приключва. Има и изключения, едно от които е за Благовещение, тъй като то е във Великия пост.

2. Св. деятел Кодрат

3. Св. мъченици Евсевий и Приск

4. Св. свещеномъченици Ипатий и Андрей

5. Св. епископи Исакий и Мелетий - преподобните и благочестиви наши отци Исакий и Мелетий били епископи на Христовата Църква. Те и двамата изпълнявали едно и също светителско служение и се отличавали с набожност и християнски добродетели. Тяхно непрекъснато дело било да учат народа на Божествените духовни слова и да вървят по Божиите заповеди. И двамата се отличавали с щедрост, раздавали имуществото си на бедните и се смилявали над тях, като дружно с материалния самун ги насищали и с нравствен самун - поуки и душеполезни директиви. Със своя живот те заслужили подарък на чудотворство и умряли в мир на напреднала възраст в разнообразни години, само че в един и същи ден.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР