Това е война и всички трябва да го разберат. Очаква

...
Това е война и всички трябва да го разберат. Очаква
Коментари Харесай

Инфекционист: Това е война и всички трябва да го разберат

Това е война и всички би трябвало да го схванат. Очаква се интензивността на вируса да продължи още година, година и половина и единствено ваксина може да прекърши възходящата наклонност. Хора, лекарите и медицинските служащи, които застават на пътя на гибелта не отиват тъй като това е тяхната работа. Това е героизъм. Нека всеки намерения какво той самият може да направи, с цел да се оправим с всичко, което ни връхлетя.
Този апел насочи в ефира на bTV инфекционистът от проф. Марияна Стойчева, шеф на инфекциозна клиника в УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив.

" Пациентите, които постъпват в болница (с коронавирус), са доста тежки. Това са хора с доста тежки съпътстващи болести. За страдание, тази зараза извежда отвън надзор хронични болести като диабет, проблеми с бъбреците и белия дроб. Това са рискови фактори с висока значителност. За страдание, не можем да помогнем на всички. Голяма част от тях умират ", уточни още инфекционистът.

По нейните думи превръщането на болница „ Св. Мина “ в Пловдив в профилирано лечебно заведение за заболели с ковид е щяло да облекчи ситуацията, само че въпреки всичко " Свети Георги " е най-голямата болница в града и през нея са минали 900 пациенти с COVID-19.

" Много се надявам и имам вяра, че ограниченията ще имат резултат, тъй като това е единственият потвърден метод за ограничение на болестта ", съобщи още тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР