Това е версията на бившия изпълнителен директор Мариса МейърМариса Мейър

...
Това е версията на бившия изпълнителен директор Мариса МейърМариса Мейър
Коментари Харесай

Yahoo обвини руски хакери за взлома на 3 млрд. акаунта

Това е версията на някогашния изпълнителен шеф Мариса Мейър

Мариса Мейър твърди, че съветски сътрудници са проникнали в системите на Yahoo през 2013 година

Руски хакери са забъркани в солидния теч на данни от Yahoo през 2013 година, съобщи някогашният CEO на интернет компанията Мариса Мейър на чуване в Сената на Съединени американски щати, проведено от комитета по търговия, просвета и превоз, съобщи Ройтерс.
още по тематиката
Предприетите от Yahoo ограничения на са помогнали на компанията да се отбрани от нападенията на хакери, спонсорирани от частни компании и държавни управления, признава Мейър. По нейните думи, съветски сътрудници са проникнали в системите на Yahoo и са откраднали данни на консуматори.

Неотдавна стана известно, че през 2013 година са били компрометирани всички 3 милиарда акаунта в Yahoo, а освен 1 милиард, както се твърдеше по-рано. През март т.г. беше повдигнато обвиняване против двама сътрудници на съветското разузнаване и двама хакери, за които се твърди, че са възнамерявали щурм на 500 млн. акаунта в Yahoo през 2014 година

Обвиненията пристигнаха в миг на надигане на вълна от подозрения, че Русия се е намесила и повлияла в президентските избори в Съединени американски щати. Руските управляващи, от своя страна, отхвърлят каквато и да е интервенция в изборите в Съединени американски щати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР