Това е възможно с новото приложение Linux on DeX на

...
Това е възможно с новото приложение Linux on DeX на
Коментари Харесай

Правят смартфона Ubuntu платформа за разработка

Това е допустимо с новото приложение Linux on DeX на Samsung

Приложението за смарт телефони Linux on DeX дава по-голяма еластичност на разработчиците

Ново приложение трансформира смарт телефона в десктоп компютър за разработка под Ubuntu. Софтуерът е дело на Samsung и се назовава Linux on DeX, а бета тестванията ще стартират идната седмица.

Ubuntu е най-популярната дистрибуция на Lunix и предстоящо разработчиците се пробват да я приспособяват за мобилните устройства със сензорни екрани. Проектът Ubuntu Touch, да вземем за пример, целеше основаване на универсална операционна система, която работи по едно и също време и на смарт телефони, и на настолни компютри.

В последна сметка обаче планът не извърши задачите си, въпреки че Ubuntu Touch беше налична за разработчиците и всеки можеше да опитва с нея. Сега корейският колос Samsung основава личен аналог на Ubuntu Touch във тип на приложение Linux on DeX, което ще бъде налично в бета версия от 12 ноември.

Комбинацията от Samsung DeX – решение, което разрешава потребление на смарт телефона като компютър – и новото приложение Linux on DeX дава по-голяма еластичност на разработчиците. Те могат да свържат своите Galaxy устройства към екран през HDMI адаптер, с цел да получат пълноценна компютърна настройка за DeX разработки под Ubuntu.
още по тематиката
На този стадий планът Linux on DeX има редица ограничавания. Приложението може да употребява единствено операционна система Ubuntu 16.04 LTS и да се пуска само на смарт телефони Galaxy Note9 или таблет Galaxy Tab S4.

Мобилното устройство също така би трябвало да разполага със свободни 8G оперативна памет. Също по този начин създаваните приложения за DeX е належащо да се компилират под 64-битови процесори с ARM архитектура.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР