Това е възможно, когато няма държава, но в София са

...
Това е възможно, когато няма държава, но в София са
Коментари Харесай

Богдан Милчев за катастрофата на Семерджиев: Това е възможно, когато няма държава

" Това е допустимо, когато няма страна, само че в София са стотици такива водачи, а това е известно на Министерство на вътрешните работи. То няма ресурса да се оправи с този проблем, който е заложен нормативно още през 89-та година Нуждаем се от изключително законодателство в тази посока ".

Това съобщи шефът на Института по пътна сигурност Богдан Милчев пред " ЕвроДикоФ " по отношение на зверската злополука с Георги Семерджиев.

" Защо господин Рашков до момента не е внесъл този законопроект в Народно заседание ", попита той.

" Цялата охранителна полиция се подвига на крайник, с цел да се гонят водачи, които карат на опиати, само че те би трябвало да разгласят война на наркоразпространението ", посочи шефът на ИПБ във връзка оповестената война от Бойко Рашков към дрогираните водачи.

" Да обявиш война, без да познаваш въоръжението си, е безумно. Охранителните служители на реда нямат право да работят с тестванията за опиати ", продължи Милчев.

По думите му има голям проблем със събирането на пътните санкции и наказателните постановления.

Той съпостави обстановката у нас с тази в Гърция и посочи тежката административна насила, която важи в съседката ни и е спомогнала за подобряването на пътната сигурност там.

" Най-важното нещо е да се образова съставът. Трябва оценка на риска. Имаме малко пари, които да се харчат дейно. Трябва да има оценка на риска по области, с цел да се реши в кои региони какъв брой хора са нужни. Трябва да се вкара бонус-малус система, с цел да се извадят систематичните извършители ", съобщи Милчев по отношение на целите пред страната за увеличение на пътната сигурност.

И посочи изгодите от мигащите зелени светофари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР