Това е централният извод от годишния доклад на федералната служба

...
Това е централният извод от годишния доклад на федералната служба
Коментари Харесай

Десният екстремизъм в Германия се засилва.


Това е централният извод от годишния отчет на федералната работа за отбрана на конституцията, показан през днешния ден в Берлин.
 default

Министърът на вътрешните работи Волфганг Шойбле е угрижен от нараствания брой на насилия с дясноекстремистка обосновка. Прирастът е с тъкмо 9,3 на 100. Въпреки този резултат Шойбле е срещу, да се прави нов опит за възбрана на националдемократическата партия на Германия НПД. За да има сходен втори опит шансове за триумф, би трябвало службата за отбрана на конституцията да изтегли от следената партия всички свои сътрудници под прикритие. Поради това, че въпросното изискване не беше изпълнено, пропадна първият опит за възбрана на националдемократическата партия. В същото време изтеглянето на сътрудници, работещи под прикритие, ще лиши службите за сигурност от скъпа информация и благоприятни условия за наблюдаване. Министър Шойбле споделя:

“Това наблюдаване е нужно от съображения за сигурност. Доказателство за това е и новият отчет на службата за отбрана на конституцията. ”

Министърът има поради увеличаващият се брой партийни членове на НПД - от 1000 –само за една година той е повишен на 7000.

Докато дясноекстремисткото принуждение се усилва, отчетът от Берлин стига до извода, че сферата на левият екстремизъм е в заход. Повод за този извод е намалявящият брой действия с лявоекстремистка обосновка. Въпреки това – с взор към идната среща на върха на Г-8 в Хайлигендам, за където се чакат митинги на съперници на глобализацията, министър Шойбле съобщи:

“Изрично бих поздравил обстоятелството, в случай че придвижването Атак, което най-лесно активизира последователите си за митинги, публично се разграничи от деянията на принуждение ”.

Силите на реда се готвят за възможни изстъпления на съперници на глобализацията по време на срещата на върха на страните от Г-8 в Германия. Според специалисти е допустимо не просто да има протестни демонстрации на разнообразни придвижвания и групировки, само че и опити за атентати против транспортни средства или здания.

Друга съществена тематика на новия отчет за за отбрана на конституцията е отдадена на по този начин наречения ислямски тероризъм. Министърът на вътрешните работи Шойбле в тази връзка оповести, че счита по законов метод да уреди оспорваният онлайн-контрол на частните компютри. Срещу причините на своите критици той споделя:

“Терористите не се преценяват с нашите самоналожени ограничавания. Разбира се, сходни ограничения би трябвало да се подхващат деликатно и уравновесено. Нуждаем се от конституционно неоспорима, сигурна и ясна правна основа. Ние ще я създадем, при положение на потребност, дори и благодарение на допълнения към конституцията ”.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР