Това е третата операция на Турция през последните години. Финансовите

...
Това е третата операция на Турция през последните години. Финансовите
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър с горещ коментар за турската офанзива в Сирия

Това е третата интервенция на Турция през последните години. Финансовите разноски на страната за последните 8 години възлизат на 200 милиарда $, от които 40 милиарда $ са за военните интервенции, които тя организира в Сирия, а 40 милиарда $ е похарчила за бежанците и за тяхното усвояване в турска територия”.

Това съобщи Милен Керемедчиев - някогашен зам.-министър на външните работи в студиото на „ Здравей, България”.

„ Над 120 милиарда са директните загуби за стопанската система и търговията на Турция въз основа на тези военни дейности. Страната от ден на ден затъва в това тресавище – както стопански, по този начин и политически”, уточни още той.

В сряда Турция стартира военна атака против кюрдските сили в Северна Сирия. Турските въоръжени сили пресякоха границата със Сирия и пристъпиха към наземния стадий от трансграничната интервенция против кюрдските милиции.

„ Ердоган от години се изживява като международен водач. Той се пробва да играе с огромните на деня. Разбира се, получава удари и от Русия, и от Съединени американски щати, и от Европейски Съюз.

В момента може би той би имал максимален напън от Съединени американски щати, защото те бяха и към момента са най-големия покровител на кюрдите”, уточни Керемедчиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР