Това е трагедия, защото някои показатели се влошават с всеки

...
Това е трагедия, защото някои показатели се влошават с всеки
Коментари Харесай

Лекарят на Саакашвили: Състоянието му е критично, влошава се с всеки час

" Това е покруса, тъй като някои индикатори се утежняват с всеки час. Ситуацията в настоящия миг е сериозна. " — разяснява доктор Николоз Кипшидзе.

Той прикани да се свика консилиум с лекарите, поканени от грузинското здравно министерство да следят здравословното положение на Саакашивили, откакто той разгласи гладна стачка.

" Моля членовете на консилиума неотложно да се съберат и да вземат решение какво да се прави. Състоянието му ще стане по-критично от сериозното, допустимо е да се случи след няколко часа. " — добави Кипшидзе.

По-рано Саакашвили съобщи, че отхвърля да приема медикаментите и питателните смеси, посредством които лекарите в пандиза поддържаха виталните му параметри.

Решението на експрезидента пристигна след поредност изказвания на управляващите, които съгласно опозицията пробват да дискредитират гладната стачка на Саакашвили.  Министърът на правораздаването на Грузия Рати Брегадзе даже отхвърли, че експрезидентът гладува.

Припомняме, на 1 октомври Саакашвили беше арестуван в Грузия, където против него бяха формирани редица наказателни каузи. На идващия ден беше обявено, че Саакашвили е оповестил гладна стачка и е определили себе си като политически пандизчия.

На 29 октомври грузинският министър председател Ираклий Гарибашвили съобщи, че Саакашвили няма да бъда предаден на Украйна, където пребиваваше преди да се върне в Грузия е да бъде задържан.

Президентът Саломе Зурабишвили от своя страна съобщи, че няма да употребява пълномощията си, с цел да го помилва.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР