Това е типична негова безвкусица. Той иска евентуално по-бързо да

...
Това е типична негова безвкусица. Той иска евентуално по-бързо да
Коментари Харесай

Проф. Янакиев: Борисов много лукаво използва Възраждане, Това е типична негова безвкусица

Това е типична негова безсъдържателност. Той желае вероятно по-бързо да свърши този парламент, с цел да продължи да ръководи както си знае - да ни тласка настрана от определената евроатлантическа посока и да продължи да се бори за мир в Украйна, което, без да даваш оръжия на Украйна, значи мир с победа на Русия. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ преподавателят в Софийския университет " Св. Климент Охридски " проф. Калин Янакиев във връзка скоростното привикване на новия парламент от страна на президента Румен Радев.

Групите в Народното събрание са разпределени по този начин, че е доста мъчно да се реализира каквото и да е съгласие. Но гласоподавателите не гласоподават за политическите партии, с цел да се схванат, а за стратегиите и визиите им. А те са много разнообразни и в същото време техните гласоподаватели са относително равноправно разпределени. Гласувалите за ПП-ДБ напълно не са дали своят вот да се схванат с Борисов и с неговите депутати, като този който беше сниман с торта с петдесетолевки и някаква красива депутатка, която от избори на избори повишава своите преференции, съобщи проф. Янакиев.

Ако Борисов искаше да реализират някакви сделки, трябваше да направи стъпки, а след изборите той даде извънредно войнствена конференция, на която ясно и отчетливо каза, че предходното държавно управление е " счупило " страната и в този момент би трябвало да се съюзи с него. Как ще стане тази работа? Когато приказва, че " Продължаваме промяната " и " Демократична България "  са непримирими и чертаят червени линии, той също чертае червени линии - по време на цялата предизборна акция говореше за парапети, кристали и т.н, уточни университетският учител.

Въпросът е има ли евроатлантическо болшинство и ГЕРБ достатъчно евроатлантическа партия ли са. Интересно ми е, в случай че има коалиция и Борисов е министър председател, а военнопрестъпникът Путин кацне в София, ще го арестува ли? Мисля, че в случай че сходно нещо се случи, Борисов ще остане в ступор, добави той.

По думите му ГЕРБ имат по-солиден електрорат от ПП-ДБ.

ГЕРБ дори да направи коалиция с БСП и ДПС, гласоподавателите им няма да изоставен своя водач, тъй като огромна част от електората съставлява градена 10 година клиентела. Само че гласоподавателите на Политическа партия и ДБ са напълно друга пиеса, те са претенциозни и капризни. След 3 година неспадащо изпитание на огромна част от българското население ГЕРБ да изпадне от властта, коалиция с ГЕРБ няма да бъде простена от електората на Политическа партия и Демократична България. Какво трагично има, че откакто това е волята на българските гласоподаватели, отново и отново ще вървим на изборите? Това е волята на гласоподавателите. Политиците са нещо, което хората избират, те не падат от небето, означи проф. Калин Янакиев.

Тревожното е, че у нас се появи една група фашизоиди, които гласоподават за една проруска партия, която се качва на вълните на публичните уплахи, създава публични уплахи и се заканва с тоталитаризъм, в случай че вземе властта. Струва ми се, че и " Възраждане " биват използвани по един извънредно подъл метод. Както преди Борисов ни " пазеше " от комунистите, в този момент желае да ни " пази " от " Възраждане ". Мисля, че би трябвало да се гледа по-спокойно на тази партия. Тогава акциите им ще падат, разяснява проф. Янакиев.

Не ми желае демократичните партии в България да бъдат руинирани. А това се с случва с тези, които са се прегърнали с Борисов. Не би трябвало да се работи паникьорски – " давайте, че ще пристигна " Възраждане ". Не, няма да пристигна " Възраждане ", в никакъв случай няма да имат 50+1% в Народното събрание, сподели още университетският учител.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР