Това е текстът на Facebook потребител с име Radina Ralcheva.

...
Това е текстът на Facebook потребител с име Radina Ralcheva.
Коментари Харесай

Малко размисли за едни смъртни случаи. Нищо важно, спокойно

Това е текстът на Фейсбук консуматор с име Radina Ralcheva. Прочетете го деликатно, няма потребност да ви изяснявам защо се отнася, ще разберете.

Факт е обаче, че този текст е бил неведнъж докладван от някакви „ будни “ тролов… „ жители “ желаех да кажа, които не са, дублирам: НЕ СА на заплата към никоя непозната страна, работа, посолство. И този текст е бил заличен от админите, тъй като аудиторията е била „ потресена “:

„ Значи можете да крещите нон стоп срещу майките на деца с увреждания, срещу ИК, срещу Северин, ромите, арабите, евреите, помаците, турците, бежанците, либералите, гейовете, лудите, възрастните и т.н, можете да пребивате бездомници и клошари, можете да мъчите животни, можете да клеймите всеки друг от тъпия ви стандарт, можете да сте “велики” борци за националното, православното, традициите, можете да разкъсвате всеки мислещ прогресивно и отвън схемите, можете да обличате носии, да друсате хора като малоумни на случайни места, можете да вършиме бдения да опазване на фамилните полезности, да организирате ракиени контрапротести, да громите еврогейството, да организирате групови кръщанета, сватби и т.н, да размахвате флагове и татуировки на национални герои, с които нямате даже една допирна точка, можете да обвинявате всички и всичко за личната си беззащитност и незадоволеност, можете да псувате ощетените и да ритате слабите, можете да чертаете разграничителни линии и да вдигате стени от ненавист и експанзия. Това можете.

А в този момент сте тихи. Мнооого тихи.

Ето ви го. Убиец. На жена си, на невръстното си дете, на себе си.

Точно във вашия шаблон е. Бял, българин, юнак, родолюбец, православен, навлечен в носия и посаден в черква, представящ традицонните български полезности и семейство.

Тихи сте. Не ви чуваааааам “.

~ Radina Ralcheva ~

Текстът обаче е всеобщо заимствуван от българи и споделян. Включително и от Мануела Малеева, която с неразбиране споделя, че не престават да трият текста. Снимката също по този начин изчезва от всички постове и копирания.

Не се сещам за друга страна на света, в която аудиторията да е подобен цензор и свободата на словото да е погазвана не от партии и предприемачи, а от хората. От Бай ти Ганьо зад клавиатурата.

Мен персонално, за всички тези години, през които работя като публицист, нито един политик, партия или власт не ми е казвала какво и по кое време да пиша или да не пиша. Но цензурата на махалата и задклавитурните герои тук не знае равна. Нищо изключително, единствено споделям. Омразата тук е мотив за горделивост.

Една жена и едно дете бяха убити и когато други майки и дами си изрекоха мнението и помолиха обществото да не бъде толерантно към агресорите, какво получиха в отговор? Омраза и нападки, че били, видите ли, пробутвали някакви „ джендърски “ идеологии и миришело на Истанбулска спогодба.

Мхм, добре. Ама се подиграваме другояче на мюсюлманите, че не зачитали дамите и насилието над тях там – в „ тези страни “ било доста публикувано. Но да кажат на Бай ти Ганьо клавиатурния воин, че и тука бият дами, може да провокира единствено една реакция и тя е: „ трай бе, джендър “.

Ето какво още показа Малеева:

„ Притъпяването на публичната сетивност в България е достигнало равнища на безсърдечност. Репликата на таксиметровия водач "няма да го кърмя това дете " може и да ви потриса, само че съм сигурна, че въпреки и по-софистицирана, реакцията на доста хора би била сходна.

Забравихме да сме естествени. Нищо повече. Нищо по-малко.

Забравихме да се вълнуваме от баналното зло. И по тази причина, когато то изкристализира, сме потресени. Но за малко. Помните - потресохме се от гибелта на Виктория Маринова, само че щом стана от малко малко ясно, че тя не е жертва на специалността си, казусът мина в статистиката. Сега сме възмутени от проблема в кв "Надежда ", само че единствено тъй като има дете и има... стори към него.

Насилието у нас е норма. Опасявам се, че това не ни интересува изключително. Защото в случай че беше противоположното първият ентусиазъм за реакция нямаше да е "няма да го кърмя това дете ".

И не, не е за линч бакшишът както фейсбук-правосъдието към този момент се произнесе. Той е артикул на средата, която обърна (а и тази, която разреши да се обърне) диалогът за насилието в диалог за джендъри “.

*

Ето нещо, също толкоз значимо, по тематиката. Нещо, за което в всекидневието си не се замисляме. А би трябвало.
Мнението на близка моя другарка, която добре знае защо приказва. Ани Алашка:

„ … Тук следват разумните пояснения за кардинално оскотялото ни общество, за изнервеното народонаселение, даже в случай че щете, за възпитанието в фамилни полезности, за насилието в фамилията и прочие, и прочие

На мен, обаче, ми се желае да погледнем на тематиката и от един различен ъгъл.

Този човек (с нестабилната душeвност!) е бил охранител, ерго минал е през минимум два психотеста - един за практикуване на специалността и един за носене на оръжие.

След като и оръжие е носел, и специалността е упражнявал, значи е издържал двата психотеста (!).

Следите ли ми мисълта?

В обкръжението си имам много ловци и знам по какъв начин, с цел да си заверят разрешителното за оръжие, заплащат едни пари (между 20 и 50 лева.), с цел да им ударят един щемпел върху един документ. Пито - платено! Плащаш - кадърен си и самоуверено носиш оръжието! “

*

Търпелив е Ганьо, търпелииииив, не знае граници това негово самообладание. И към убийци, и към насилници, и към тарикати, като един умен духовник, напряко е толерантен. Дава и другата буза. Не-е-е, не от незаинтересованост и мързел и щото са го учили десетилетия наред, че каквото и да прави – все тая. Не. От мъдрост е по този начин толерантен. Само да не бяха тия джендъри, конвенции, кресливите майки на сякаш заболели деца, тия с правата на хората, ония – с правата на животните, жертвите на тормоз, слабите, битите – всичките тия, дето му скапват рахата и го ядосват. Тях може и да ги напсува, а може и да ги набие. Щото те са по-слаб… по-„ неправи “, желаех да кажа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР