Това е т. нар. фантомна болка – най-точният сигнал, който

...
Това е т. нар. фантомна болка – най-точният сигнал, който
Коментари Харесай

Болките Във Всеки Един Зъб Са Сигурен Сигнал За Проблем С Тези Органи! Разгадайте Сигналите На Тялото!

Това е така наречен фантомна болежка – най-точният сигнал, който организмът подава.

Това се случва, тъй като сигналите от болните органи постъпват в рефлекторната област на съответстващия им зъб. Ако се знае за тези взаимовръзки, елементарно може да се открие болният орган.

Между вътрешните органи и устната празнина съществува тясна връзка. Болните зъби постоянно са причина за главоболие. Ако възпалителният развой е в корена на зъба, болката може да бъде в теменната област.

Пораженията на резците на горната челюст провокират болежка в челно-слепоочната област, а болните кучешки зъби:- в слепоочията. При болести на зъбите на долната челюст могат да се появят болки с „ разлят “ темперамент.

И няма друго избавление от мигрената, с изключение на обзор при стоматолог.

Болките в първия и втория резец (горни и долни) свидетелстват за продължителен пиелонефрит, цистит и отит. Ако ви безпокои първият резец, може да се мисли за тонзилит, фронтит, остеохондроза, простатит, увреждания на тазобедрената става. При холецистит или хепатит кучешките зъби алармират с непрекъсната тъпа болежка.

За болките в четвърти и пети коренни зъби, аргументите могат да са хроничната пневмония, колит, дълготрайно протичаща дисбактериоза, алергична реакция (бронхиална астма, риносинузит, респираторна алергия).

Ако болят четвъртите зъби, от горната страна и изпод, пациентът евентуално има уязвимост на свързващия уред (коленните стави, раменните, лакътните, лъчево-пръстните), той може да страда от възпалителни процеси с продължителен темперамент от вида на артрит, заболявания на дебелото черво – полипози, дивертикулози.

Шестите и седмите зъби болят при продължителен гастрит, язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника, дълго протичаща анемия, продължителен панкреатит.

Шестите горни зъби се „ обаждат “ при синузит тонзилит, болести на гълтача, при мастопатия, туморни формирания в щитовидната жлеза, възпаления на далака и яйчниците. А шестите долни зъби дават сигнал, че има проблем с артериите, атеросклероза.

Следват седмите долни, които дават отговор за проблемите с вените (варикоза, хемороиди), с белите дробове (хронични пневмонии, бронхит, бронхиална астма), алармират за полипи в дебелото черво.

Ако мъдреците не ви дават покой, по-добре не отлагайте прегледа при кардиолоа. Исхемичната болест на сърцето, Вроденият недостатък и други кардиологични заболявания са области на мъдреците. Зъбният камък може да насочи Вниманието на лекаря към нарушавания на ендокринната система, към язвена болест на стомаха.

Съществува мнение, че по външния тип на зъбите може да се съди освен за здравето на индивида, само че и за неговия темперамент.

Равните зъби са симптом на сладкодумство и избухпивост на техния собственик.

Дълбокомислещите хора имат зъби с неравна височина.

Дългите зъби приказват за лакомия и завист.

Зъби, напиращи напред, приказват за сребролюбие.

Малки, остри и редки – удостоверение за лукавство, лукавщина и ловкост.

Ако човек има огромни дистанции сред зъбите, значи, характерът му е безхарактерен.

Хората с разстояние сред горните резци постоянно са се считали за радостни и лекомислени.

Притежателите на огромни здрави зъби нормално са положителни и смели хора.

Към всички тези признаци би трябвало да се отнасяме с избрана доза песимизъм. Днес огромна част от нас са „ обзаведени “ с красиви, белоснежни зъби, които не могат да опишат нищо за характера ни, само че показват майсторството на зъботехниците.

Стоматологията не е козметика. Зъболекарят би трябвало не просто да поправя зъбите, а да обръща внимание на вероятната причина за зъбобола./kulinarche.info
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР