Това е стъпка напред по отношение на решението, взето от

...
Това е стъпка напред по отношение на решението, взето от
Коментари Харесай

Румънски анализатор за Шенген: Правителството на Австрия се държи...

" Това е стъпка напред във връзка с решението, взето от Съвета, посредством писмена процедура. Ако беше единствено решението, щях да съм удовлетворен. Много съм отчаян от взаимната декларация на България, Румъния и Австрия, която е приложение към решението. Не съм удовлетворен, тъй като има 5 нови условия, които не са част от критериите за Шенген. Освен това, съществува и 6-о изискване за достъп до сухопътните граници, а точно понижаване на миграцията към Австрия. Това няма нищо общо нито с Румъния, нито с България. Ние не сме прилежаща страна на Австрия. Тя има напълно други съседи, тъй че не можем да бъдем виновни за миграцията, идваща от другаде – от Сърбия, Унгария, Хърватия, Словения, Италия ", изясни той.

 

" Бяхме помолени да изпълним повече инспекции сред Румъния и България. Това е изцяло антиевропейско. Защо се нуждаем от повече инспекции сред България и Румъния? Кой ще заплати за това и каква е повода за това? Защо, в случай че румънците желаят да отидат и да се насладят на българското Черноморие през идната година, би трябвало да има повече граничен надзор за тях? Не разбирам това. По същата причина – за какво за българите, които желаят да посетят Румъния, би трябвало да има повече инспекции? Това е чисто и просто популизъм. Това е обвързвано с вътрешнополитическия австрийски дневен ред и е изцяло антиевропейско ", разяснява още той.

Според него в Европа би трябвало да бъде основана повече взаимност и доверие. Те желаят от нас да сложим повече спънки сред румънци и българи, което е недопустимо, изрично съобщи Николеску.

 

" Очаквах повече от Европейска комисия. Очаквах от нея да работи като страж на правилата на Европейски Съюз ", сподели още той. Според него Европейски Съюз не може да оцелее с държание като това на австрийските водачи във връзка с присъединението на България и Румъния. Наше право е да бъдем част от Шенгенското пространство, заявява анализаторът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР