Това е списък с популярни групи и изпълнители, които са

...
Това е списък с популярни групи и изпълнители, които са
Коментари Харесай

Защо западните групи са били забранени в Съветския съюз

Това е лист с известни групи и реализатори, които са били неразрешени за слушане в социалистическите страни, тъй като били определяни като идеологически и морално нездравословен артикул. А ето и каква е била по-конкретно обосновката на моралните стожери на изток от „ Желязната завеса “. 

„ Iron Maiden “

В творчеството на групата участват задгробни, древен асоциации. Това изключително си проличава в песните „ Living After Death “ и „ Тhe Number of the Beast “.

Judas Priest

В устрема си да бъде известна непременно групата си е построила „ черен “ театрален облик и стартира интензивно да експлоатира култа към грубата мощ. Критиката характеризира театралното държание на „ Джудас Прийст “ като „ прочувствен фашизъм “.

„ AC / DC “

Доста хора са на мнение, че името на бандата идва от „ Антихрист “ („ Дете на дявола “). В ранните си години братята Йънг са били учебни хулигани и по-късно са пренесли нравите си на сцената. Текстовете им са груби и неразбираеми. Групата се характеризира със податливост към разгулен свади. През февруари 1980 година песента им „ Back in Black “ е определена за химн на нацистката партия в Съединени американски щати.

„ Metallica “

В изявление пред публицисти фронтменът на групата изразил своето „ верую “ за живота: „ … пиянство и девойки, опиати и пари, най-важното: пари! Това е, което ни интересува! “

Manowar

Творчеството им е искрено анти руско. В песента „ Кръвта на моите врагове “ приканват почитателите си да „ убиват руснаци десетки, стотици, хиляди. “ Имат и ария „ Hail to England “, което е отпратка към нацисткото „ Хайл “.  Ансамбълът е деен популяризатор на фашистките организации в Англия.

Ozzy Osbourne

Класически образец за нарушаване на психическото здраве и разпад на личността на човек, дълго време въртящ се в областта на шоубизнеса. В началото на 80-те Ози си избира театралния облик на вманиачен вампир-алкохолик и дотолкоз се вживява в него, че престава да прави разлика сред измисления и действителния живот. Сред най-странните му прояви са да погълне мъртъв прилеп по време на концерт, да закусва с глави на живи пилета и изявления от рода на: „ Обичам да пия и съм непрекъснато пийнал. Пия безусловно всичко. Аз не съм толкоз вманиачен, колкото ме мислят всички, аз съм доста по-зле “.

Prince

Творчеството му е примес от порнография, аполитичност и даже агитация за нуклеарна война.

U2

Групата е кръстена на американски военни самолети. Пропагандира милитаризъм, антисъветизъм. За наличието на песните приказват самите заглавия на албумите им: „ Под кървавочервеното небе “ (1983) и „ Война “ (1983). На обложките непроменяемо участват американски военни самолети.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР