Това е Социалната мрежа (2010) - филм на Дейвид Финчър

...
Това е Социалната мрежа (2010) - филм на Дейвид Финчър
Коментари Харесай

Най-добрият филм на десетилетието според Тарантино

Това е " Социалната мрежа " (2010) - филм на Дейвид Финчър по сюжет на Арън Соркин. Именитият режисьор изрази своето мнение в изявление за френското киносписание  " Премиер ". 

„ Няма подозрение. Това е най-хубавият филм. Убива всякаква конкуренция “, сподели Тарантино. " Социалната мрежа ", който описа за възхода на Facebook и младия Марк Зукърбърг още преди продуктът му да се трансформира в световен феномен, е високо оценен от рецензията. Той има осем номинации и три награди " Оскар ", в това число за най-хубав сюжет. Но не и за най-хубав филм на годината, в която излезе.

Тарантино, самичък прочут със своя виртуозен разговор, съобщи, че сценаристът Соркин ( " Западното крило ", " Доблестни мъже ", " Стив Джобс ", " Войната на Чарли Уилсън " ) е най-хубавият драскач на разговори в актуалния Холивуд.

На второ място измежду най-хубавите филми от второто десетилетие на XXI век Куентин Тарантино сложи " Дюнкерк " на Кристофър Нолан от 2017-а. Що се отнася до обичания му филм от последната, 2019-а година, това е малкоизвестният хорър The Crawl.

Последното десетилетие бе продуктивно за Тарантино - в него той снима епосите си " Джанго без окови ", " Омразната осморка " и " Имало едно време...  в Холивуд ". За момента авторските му филми са девет на брой, от известно време той спекулира, че ще завърши с десетия, само че от време на време стартира и други свои (засега неосъществени )планове като работа в театъра или малкия екран.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР