Това е скандал, защо е изпразнено хранилището „Чирен”?, пита Бойко

...
Това е скандал, защо е изпразнено хранилището „Чирен”?, пита Бойко
Коментари Харесай

Държавата е на колене пред частен търговец на газ

Това е скандал, за какво е изпразнено хранилището „ Чирен”?, пита Бойко Борисов
Далаверата е към 100-ина милиона на месец

Като гибел за промишлеността и за цялата стопанска система дефинираха от ГЕРБ решението на държавното управление да бъдат прекъснати доставките на газ от „ Газпром”, а доходоносният бизнес да бъде съсредоточен в ръцете на един търговец.

„ В момента страната е на колене пред частните търговци на газ. Това е гибел за промишлеността, гибел за стопанската система. Решението е разликата в цената, тези 20-30 ил и 40% по-скъп газ поради медиаторите да ги заплати държавата”, разяснява на специфична пРесконференция в централата на партията дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и сътрудниците си енергийни специалисти.

Добрев подчертава върху предходната служба на новия шеф на „ Булгаргаз”, който е бил шеф в компанията МЕТ: „ Тази частна компания ще бъде все по-актуална от тук нататък. Ще е все по-актуална до края на годината. Не е правилно, че България е запазила потенциал на терминала в Гърция. Всъщност компания МЕТ е запазила този потенциал, запазила е танкер”.

Добрев означи, че не е проблем, че не купуваме към този момент от „ Газпром”. Но сега лобистки ползи за големи облаги в интерес на медиатори, които ще доведат до внезапното повишение на цената на газа за хората и компаниите, са повода за отхвърли на държавното управление на „ Промяната” да заплаща на „ Газпром” по контрактуваните ниски предложения. Целта е доставките да минат в ръцете на частни снабдители на газ, които ще генерират солидни облаги, само че за сметка на жителите.

Бойко Борисов сигнализира, че страната банкрутира поради галактическите цени на синьото гориво. „ Защо е изпразнено хранилището в Чирен? Кой го позволи и кой в този момент желае да ограби българските жители?”, запита водачът на ГЕРБ, защото сега газохранилището е единствено на 18 % от потенциала си.

„ Това е скандал. Говорят, че от 1 месец знаят за идните прекъсване от „ Газпром”. Далаверата е към 100-ина милиона на месец. В хранилището Чирен, в случай че падне потенциалът още надолу, то не може да се употребява. Сиреч, нямаме вместилище сега. Месеци наред, по време на предизборните акции, слушахме какви ли не опорни точки и неистини. Опитвахме се да опровергаваме, само че хорът против нас беше толкоз всесилен и мощен, и подплатен, че те не се чуваха”, съобщи Борисов.
От ГЕРБ опровергаха всички неистини на Кирил Петков и Асен Василев във връзка с енергийната политика на държавните управления на Борисов и строителството на газовите връзки през последните години.

Лобистки ползи за големи облаги



Част от презентацията от конференцията на ГЕРБ.

Красимир Каракачанов разкри скица за милиони посредством държавна благословия



Бивша компания на шефа на „ Булгаргаз “ ще е снабдител на газ

Крадлив приятелско-любовен кръг ни граби
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР