Това е шестият опит, който Северна Корея прави с тестване

...
Това е шестият опит, който Северна Корея прави с тестване
Коментари Харесай

Весела Чернева: Преговори на този етап със Северна Корея не може да има

Това е шестият опит, който Северна Корея прави с тестване на нуклеарно оръжие, само че откриватели споделят, че това може би е сполучлив опит. Това съобщи Весела Чернева от Европейския съвет за външна политика по тематиката с нуклеарните провокации на Пхенян.
По думите й има три съществени версии за това какво предизвиква тактиката на Северна Корея. Първото е, че производството на нуклеарно оръжие и въздигането на Северна Корея до статут на нуклеарна мощ. Вторият фактор е желанието на Северна Корея да раздели Съединените щати от съдружниците им в района. Третото четене е желанието на севернокорейския началник да блесне като международен водач - на 33 години един деспот с доста мощен интерес към техническата страна на властта, разяснява още Чернева.
Според нея договаряния на този стадий не може да има. Никой не желае да договаря със севернокорейското управление. Китай и Русия държат ключат към повече наказания в границите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Но до смяна на режима на наказания не се е стигнало.
Американският президент, наред със заканите за съществени военни дейности, сподели, че идната стъпка в глобите е да се наложат търговски наказания против Китай. Това би било голяма смяна в световната търговия.
Санкциите, наподобява, че са единственото средство, което да подкопае този конфронтация на Северна Корея, стана ясно още от думите на Чернева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР