Това е шеста присъда за 23-годишния Кирил НойковТой: Бях изпил

...
Това е шеста присъда за 23-годишния Кирил НойковТой: Бях изпил
Коментари Харесай

Пациент, пребил лекари, влиза в затвора за 4 г. и 3 месеца

Това е шеста присъда за 23-годишния Кирил Нойков

Той: Бях изпил доста алкохол и желаех да бълвам, другояче съм добър

“Ще ви убия! ”, “Ще ви намеря, знам къде живеете! ”

Тези викове на оглупял пациент се чуват в болница “Бургасмед ” измежду нощ на 24 май 2017-а. Освен закани 23-годишният Кирил Нойков от София сипел и юмруци по дежурния личен състав, обърнал болнично легло и се съпротивлявал като диво животно при опитите на защитата да го усмири.

Осем месеца по-късно мъжът бе наказан от районния съд в Бургас и получи заслужено наказване. Той влиза в пандиза за 4 година и 3 месеца.

Определението

на съда е

дефинитивно

и не предстои

на обжалване,

защото идва след признание на виновност и подписано съглашение с прокуратурата.

Сред потърпевшите в нощта на 24 май са двама лекари - хирург и анестезиолог, охранител и други двама души от личния състав на болничното заведение. Нойков бе приет за отговорен в нанасяне на телесни повреди на 5-има души.

Нападението над бургаските лекари отключи вълна на неодобрение, заваляха заявления от цялата страна в отбрана на медиците. Веднага след случая в здравното заведение бе инсталиран паникбутон.

“Дължа опрощение за това, което направих. Пих прекалено много алхохол, в никакъв случай в живота си не съм употребявал такова количество. Съжалявам доста, само че няма непогрешим човек. Исках единствено един леген да си бълвам и нищо повече.

Те настояха да остана, портиерът ме затисна на леглото, бях в възторг, нямам доста мемоари, само че скърбя. Аз не съм подобен, по-скоро съм добра душа ”, сподели в съда Нойков.

“Опитваме се да забравим случая, само че към момента го претърпяваме, надяваме се да не се повтаря. Ние сме там да оказваме помощ на хората. Трябва да бъде обезпечена сигурността на лекарите, постоянно да има защита на работното ни място. Необходими са и законодателни промени ”, разясниха потърпевшите медици доктор Александър Серафимов и доктор Симеон Пенчев. Двамата обявиха, че са удовлетворени от присъдата на бияча.

Хирургът и

анестезиологът

желали да

оказват помощ,

а получили

юмруци

и ритници. Като по знамение се отървават с леки телесни повреди. По-тежко е потърпевш един от охранителите, Георги Коев, който се притичва на помощ на лекарите. Той е с разрушен нос и строшен крайник, опериран е и близо 4 месеца се възвръща от контузията.

През нощта на 24 май Кирил Нойков е докаран с кола за спешна помощ на Бърза помощ по сигнал за спазъм и повръщане. Взет е от заведение в Созопол, където чествал с сътрудници.

“Пациентът беше несъответстващ, смъкнаха го, само че вътре се е освестил и е почнал да буйства. Санитарят бягаше да вика за помощ. Двама лекари са се пробвали да го укротят. Скочил от леглото, а когато отидох аз, то беше обърнато с краката нагоре. Мъжът беше паднал на земята. Вдигнахме го и тогава внезапно стартира да буйства, не знам по какъв начин се извъртя и ме удари. На доста места съм работил, само че такава експанзия не съм срещал. Да искаш да му окажеш помощ, а той по този начин да отвръща ”, споделя охранителят Георги.

След като Кирил е признат в незабавното поделение, дежурният доктор Пенчев усетил, че пациентът мирише на алкохол и повикал анестезиолога доктор Серафимов.

“Слязах към 2,30 ч и започнах да проверявам мъжа, той скочи, стартира да буйства, удари ме няколко пъти в корема, повали ме на земята и стартира да ме рита ”, споделя пред медии ден след случая доктор Серафимов. И добавя: “Не се усещаме предпазени. Работи се мъчно, изключително в изискванията на Бърза помощ. Все по-трудно става, някои пациенти са нападателно настроени. ”

След намесата на полицията буйният пациент е арестуван, а районната прокуратура му повдига обвиняване за безчинство в изискванията на рисков рецидив, за което законът планува от 5 до 12 година затвор. В досието си младият мъж към този момент има 5 присъди - за обири и обир. За багра на лекарите Кирил получва наказване под минимума, защото подписва съглашение със съда, а това разрешава присъдата да е под минималната, изясняват адвокати.

“Клиентът ми самичък изиска да признае виновност и да минем на съглашение, с цел да завърши всичко по-бързо. Аз като негов юрист не съм му давала празни очаквания. Прецених деликатно обстоятелствата, счетох, че и да желаеме назначение на експертизи при потегляне на делото по общия ред, не може да се потвърди нито положение на афект, нито безотговорност. По-нататък той ще се възползва от правото си на предварително условно освобождение ”, изясни юрист Дарина Маджарова.

Кирил Нойков е от София, само че е отраснал в дом за сираци. На едно от правосъдните съвещания декларира, че не желае никой от роднините му да бъде известен, че е арестуван, тъй като те за него не съществували. Живеел от няколко години в Бургас, работел във компания за разчистване.

През месеците, в които чака правосъдния развой, Кирил на няколко пъти опитва да размени ареста с по-лека мярка. Той посочи хронично сърдечно заболяване, от което страда, опитва и с неприятните условия в пандиза, само че съдът го остави зад решетките./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР