Това е сборник с 11 приказки на народите от Западна

...
Това е сборник с 11 приказки на народите от Западна
Коментари Харесай

Из мрежите на Анансе

Това е алманах с 11 приказки на народите от Западна Африка, в част от които основен воин е трикстерът Анансе, остроумен и занимателен, а от време на време даже и лишен от морални задръжки, той не се бои да употребява измами, с цел да реализира задачите си. Освен ролята на божествения палавник в митологията на западноафриканските нации паякът Анансе заема и тази на ловък повествовател, който плете историите си толкоз добре, колкото и паяжините си – от артикул на моралните обичаи, той се трансформира в техен настойник.
Заповядайте в мрежите му! Книжката е подобаваща за дребни и пораснали деца.
Превод: Диляна Георгиева
Тодор Станчев
Коректор: Васил Койнарев
Худ. оформление: Виктория Видевска
Диляна Георгиева е четец, любослов, преводач и редактор,минала през съвсем всички стадии на книгоиздаването. Движат я любознанието и способността да се учудва. Във всяка нова книга открива нещо да я развълнува, нещо да я умисли и нещо да я поучи. Това е втори неин превод от британски език за издателството след документалната „ Змията и Дъгата “, като с изключение на с превода, тук тя е виновна и за креативното преразказване на приказките.
Виктория Видевска е млад художник илюстратор от Пловдив с уклон към приказното и племенното, какъвто е и профилът на „ Ерове “. Това е втората книга с нейни авторски илюстрации. Първата е новото издание на „ Снежната кралица “ за друго издателство, като творбите ѝ за там взимат присъединяване в Биенале на българската илюстрация 2018 и в COW IllustrationBiennale 2018, Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР