>Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани

...
>Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани
Коментари Харесай

Български снайперист шашна най-добрите военни специалисти в Германия

>
Това е единствено един от неповторимите върхове на българина, регистрирани по време на съревнование в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, стопира дъха на всички с точния си мерник, оповестява " България Днес ".

На най-късото разстояние - 106 метра, той съумява да вкара три патрона в една дупка, като ги набива един в различен. На 252 м изстрелва три патрона, които събира в пространство с размера на 10 стотинки. След това уцелва топче за тенис на маса от повече от половин километър. На 800 м поразява тъкмо в средата портокал.

Върховото си достижение ефрейтор Хаджипетков записва от към километър и половина. След 21-километрово бягане със снаряжение и раница с пясък (25 килограма) той стреля с пушката си и поразява цел с размери 50 см. В конкуренцията в Германия взели участие снайперисти от страните членки в НАТО и чужденците били мощно впечатлени от уменията на българския боец.

" За мен е въпрос на чест да послужвам като снайперист в Българската войска. За мен е значимо от цялото това развиване в задачи, учения и занятия да извлека оптимално потребното нещо за себе си, да придобия опит, умения и познания, които да мога да предам на идващото потомство ", декларира гордо ефрейторът, който е в родната войска от 9 години.

Крум стартира да стреля още от дете - първият му огромен триумф е, когато уцелва капачка от 50 метра и тогава осъзнава, че това е житейското му предопределение.

Освен експерт с пушка Хаджипетков показва и положително сърце. Той има концепция да стартира образование на деца с детска церебрална парализа, които да стрелят. Признава, че първо би трябвало родителите да се престрашат, а по-късно той ще оказва помощ на малчуганите да натрупат самочувствие и да се усещат добре измежду останалите деца. За най-точните дребни стрелци ще има и грамоти, с цел да могат да се хвалят с точния си мерник.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР