Това е с 15% повече от миналата година, посочва онлайн

...
Това е с 15% повече от миналата година, посочва онлайн
Коментари Харесай

84% от потребителите ще пазаруват по време на Черния петък тази година


Това е с 15% повече от предходната година, показва онлайн изследване измежду посетителите на Broshura.bg

 
В интервала от 20-ти до 27-ми септември 2021 година Offerista Group Bulgaria организира онлайн анкета, в която се включиха 3,166 консуматори (над 95% от тях - гости на известната платформа за цифрови брошури Broshura.bg). Целта на изследването е да показа какви са настройките на българските консуматори към Black Friday през 2021 година, по какъв начин и дали са се трансформирали те спрямо 2020 г. 



Резултатите демонстрират, че малко над 84% от присъединилите се в анкетата имат намерение да пазарят по време на Черния петък тази година, което е с 15% повече от предходната. Близо 55% от потребителите декларират, че са пазарували и предходни години по време на акцията Черен петък.

Около 25% от интервюираните споделят, че не възнамеряват Black Friday покупки през 2021 година, а като съществени аргументи показват недоверието си в пониженията и финансови усложнения. Над 80% от същата група респонденти обаче декларират, че биха пазарували, в случай че попаднат на преференциална оферта, въпреки да не са го възнамерявали авансово. Голяма част от тях споделят, че мъчно биха реши каква сума ще изхарчат, тъй като бюджетът им зависи от промоциите.

Около 38% от интервюираните, които възнамеряват покупки в интервала на Черния петък през 2021 година, избират да пазарят онлайн, само че от ден на ден консуматори са подготвени да се завърнат  към извършването на покупки във физически магазин. 8% повече от потребителите през 2020 година, а точно 34%, възнамеряват да пазарят както онлайн, по този начин и на място.



56% споделят, че ще заплатят своите покупки в брой, а останалите – посредством дебитна/кредита карта, банков превод или на погашение.

Сред разнообразието от артикули, които имат намерение да закупят потребителите, се открояват:

●     черна и бяла техника;

●     облекла, обувки, аксесоари, спортни стоки;

●     за дома и градината.

Като категорията черна и бяла техника измества от първото място облекла, обувки и аксесоари, които са посочени като най-предпочитани за 2020 г. 



За настоящи оферти за Черен петък участниците в анкетата научават в преобладаващата си част от онлайн източници (социални мрежи, уеб страници, в това число Broshura.bg – уеб страница и мобилно приложение) и телевизия. От Broshura.bg се осведомят малко над 35% от интервюираните, което е с 5% повече от предходната година.

Традиционно Broshura.bg събира на едно място предложенията за Черен петък на търговски вериги и марки, с цел да помогне на потребителите да се ориентират измежду множеството от промоционални предложения.

Цитирането на изследването или на части от него не е позволено, без да се показва източника, а точно – Offerista Group Bulgaria, онлайн изследване в Broshura.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР