Това е рутинна процедура. Няма никакви основания да се предполага,

...
Това е рутинна процедура. Няма никакви основания да се предполага,
Коментари Харесай

Експерт: Русия ще е основният играч по проекта "Белене"

Това е рутинна процедура. Няма никакви учредения да се допуска, че ще повлияе на построяването на газовия хъб "Балкан " и газопровода "Турски поток ".

Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия енергийният специалист Атанас Тасев във връзка информацията от през днешния ден, че български посланик от посолството ни в Москва е разгласен за личност нон грата от Русия.

Теоретично има опция до юни 2020 да създадем сектора на газопровода от 300 км от Полски Сеновец до Зайчар. Останалите 186 километра от Полски Сеновец до Провадия ще се построяват доникъде на 20201 година.

До юли идната година би трябвало да доставяме в Сърбия към 3 милиарда кубически метра газ, съобщи Тасев.

Енергийният специалист Иван Хиновски уточни, че Москва никога няма интерес да стопира "Турски поток ". Няма по-подходящо трасе за газопровода за Русия от България, означи Хиновски.

По думите на Атанас Тасев след визитата на премиера Бойко Борисов в Съединени американски щати към този момент съвсем имаме зелена улица за построяването на АЕЦ "Белене ". В процеса на строителство на атомни станции борбата не е за оборудването, а за гориво, съобщи специалистът.

Груба нечиста сделка е, че американци ще влагат в построяването на АЕЦ "Белене ". "Дженерал Електрик " взе участие като снабдител на оборудването. Те не поемат риск като вложител, уточни Иван Хиновски.

Русия е заинтригувана да бъде вложител и основен реализатор на плана. Русия евентуално ще бъде главният състезател по този план, разяснява Атанас Тасев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР