Това е роман за една млада жена, преподавателка в провинциален

...
Това е роман за една млада жена, преподавателка в провинциален
Коментари Харесай

Нов любовен роман от Йордан Костурков - slava.bg

Това е разказ за една млада жена, преподавателка в недодялан университет – сама, самотна измежду толкоз доста хора край нея. Тя знае всичко за всички, само че познава ли себе си?

Познава ли любовта, същинската обич и другарството, не е ли прекомерно наивна в преценките си. Главната героиня Лидия ни се разкрива сама в сюжета на романа „ Болка “, както и посредством романа, който написа – „ Немият лебед “, стартират като съревнование с Антон. Това е разказ за любовта и единствено за любовта. За сантименталната обич, само че и за комичната, неуместната, мелодраматичната обич, за невъзможната, само че и за нещастната обич, за несподелената обич.

Любовта на Лидия и Антон, на Марко и Айлин, на Ани и нейното момче, на лекар Йосифов, на Саня, на Евелина. В „ Болка “ е разказана цялата история на Лидия и на всички, с които ориста я среща. Йордан Костурков е доцент по лингвистика и академични учител по британска и американска литература. Автор е на „ Тайният живот на великите британски писатели”, „ Рефлексии. Книгите на Амалтея двадесет години по-късно”, на истински сборници с разкази и новели – от „ Малка е Троя” до „ Добри момчета, неприятни момичета”. Превеждал е книги на Лорънс Стърн, Норман Мейлър, Гор Видал, Джером К. Джером, Агата Кристи, Джон Ървинг, Елизабет Костова и други Носител на голям брой награди като създател и преводач.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР