Това е резултат от промените в Закона за управление на

...
Това е резултат от промените в Закона за управление на
Коментари Харесай

Силен ефект от кръговата икономика в рециклирането

Това е резултат от измененията в Закона за ръководство на отпадъците

Дискусия „ Кръгова стопанска система – въвеждане в рециклиращия бранш ” събра компаниите от сектора, специалисти и представители на Европейска комисия, Екологичен потенциал, Народно събрание и Министерство на околната среда и водите (източник: Българска асоциация по рециклиране)

Престъпленията, свързани с черни и цветни метали, са намалели цели 5 пъти през последните пет години, стана ясно по време на полемика „ Кръгова стопанска система – въвеждане в рециклиращия бранш ”, проведена от Българска асоциация по преработване (БАР) в столичния хотел „ Балкан ”.

Мерките, които БАР предложи в в този момент настоящия Закон за ръководство на отпадъците, са довели до доста позитивни резултати за кръговата стопанска система и за страната, съобщи ръководителят на УС на Асоциацията Борислав Малинов. Сред тях са:

„ Кръговата стопанска система има за цел да удължи виталния цикъл на продуктите. Практически това значи допустимо по-дълга приложимост на изделието, наново потребление, корекция и преработване на съществуващи материали и артикули “, разясни Маринов.

По неговите думи, когато един артикул доближи края на живота си, материалите, от които той е формиран, не престават да се употребяват още веднъж, само че по различен метод. Това се прави още веднъж и още веднъж и по този начин се понижава до най-малко изхвърлянето на боклуци. По този метод се понижават по едно и също време изхвърлянето на боклуци, използването на първични материали и разходът на сила.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР