Това е революция, казват от автомобилния гигант VolkswagenМобилните роботи за

...
Това е революция, казват от автомобилния гигант VolkswagenМобилните роботи за
Коментари Харесай

Роботи ще зареждат електромобилите

Това е гражданска война, споделят от автомобилния колос Volkswagen

Мобилните роботи за зареждане могат да се слагат съвсем на всички места
(снимка: Volkswagen / YouTube)

Недобре развитата инфраструктура за електрически автомобили към момента е спънка за всеобщото им разпространяване, въпреки че тя се смята и за преимущество на новите транспортни средства. Зарядни станции могат да се построяват на всички места и също така заемат дребна повърхност.

Немският авто колос Volkswagen е на път да форсира построяването на инфраструктура и в същото време да улесни самото зареждане на електрическите автомобили. Компанията стартира идея за нов вид зарядни станции – роботизирани и мобилни.

От видео в YpuTube се вижда, че този метод доста ще разшири опциите за зареждане на електрически транспортни средства, а самата Volkswagen самоуверено назовава своята идея гражданска война.



Компанията към този момент разполага с първообраз на робот за зареждане и ремарке с потенциал на батерията 25 кВтч, което е в положение да обезпечи мощ от 50 кВт. Паркирате колата и от смарт телефона заявявате стремежи потенциал за зареждане – останалото роботът ще извърши самичък, се вижда от видеото.

Все още не е ясно по кое време Volkswagen ще пусне в деяние мобилните роботи за зареждане на електрически автомобили, само че от софтуерна позиция в тях няма нищо невероятно за осъществяване, тъй че може да се чакат скоро на пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР