Това е решила Експертната комисия по регистрация на туроператори и

...
Това е решила Експертната комисия по регистрация на туроператори и
Коментари Харесай

Заличават ”Амазон Травел” като туроператор

Това е решила Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници, която след гласоподаване е излязла с стимулирано предложение към министъра на туризма Николина Ангелкова, заяви пресцентърът на Министерството на туризма.

От Министерството на туризма (МТ) прецизират, че на 13.10.2017 година туроператорът е уведомил с писмо Министерство на туризма, че приключва активността си, като причина е била посочена "неплатежоспособност на сдружението и неспособност да продължи да работи ".

Незабавна инспекция от Министерство на туризма е открила, че уеб сайтът на Амазон Травел е неактивен.

От МТ прибавят, че на 16.10.2017 година специалисти от министерството неотложно са правили инспекция на два адреса, свързани с компанията. На първия адрес са открили, че се обитава друга компания, която няма общо с активността на туроператора. А на втория офисът е бил запечатан.

В Министерство на туризма са постъпили шест сигнала и тъжби на жители, в които се твърди за проблеми и неучтивост от страна на Амазон Травел, се споделя още в известието. Клиенти на туроператора са декларирали, че са се записали и са плащали за екскурзии и почивки, които не са се осъществили.

Според договорите на клиентите с туроператора, компанията е длъжна да възвърне цялостните суми на туристите при вероятно неосъществяване на пътуванията им.

Съгласно Закона за туризма сигналите и жалбите са изпратени неотложно по подготвеност на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).

От МТ допълват, че Амазон Травел е регистриран като туроператор и туристически сътрудник от месец март 2016 година

Според регистрацията наложителната застраховка на туроператора покрива отговорността за породени вреди в резултат на неразплащане със своите контрагенти, в това число при несъстоятелност и неплатежоспособност. Туроператорът има годна застраховка и документ в Националния туристически указател, годен до 13.04.2018 година

До окончателното решение на проблема с Амазон Травел Министерството на туризма поучава жителите да бъдат бдителни при избора си на предложения за почивки, предлагани от името на този туроператор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР