Това е професионалният празник на всички лекари, зъболекари, медицински сестри,

...
Това е професионалният празник на всички лекари, зъболекари, медицински сестри,
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник

Това е професионалният празник на всички лекари, зъболекари, медицински сестри, акушерки, фармацевти, както и на останалите здравни служащи, посветили живота си на идеята да опазват здравето на хората.

7 април е разгласен за ден на здравето през 1948 година, когато е учредена Световната здравна организация. От 1964-а насам на тази дата в България се празнува и Денят на здравния служащ. По този мотив регионалният шеф на Русе Анатоли Станев поздравява работещите в областта на опазването на здравето, като им благодари за ежедневните старания, които поставят в предварителната защита на болесттите и лекуването на пациентите си. „ Благодаря ви за това, което вършиме! Вие сте в действителност смели хора и заслужавате нашето самопризнание. Пожелавам ви здраве и триумфи “, сподели Станев.

Над 180 са страните-членки на Световната здравна организация, които работят по стратегии ориентирани към решение на здравните проблеми взаимно с държавни управления, профилирани и неправителствени организации. България също е член на Световната здравна организация от нейното учредяване и взе участие интензивно в стратегиите за възстановяване на здравните услуги в страната, ориентирани за унищожаване на острите заразни болести, за запазване на околната среда, битката със СПИН и раковите болести, както и предварителната защита на смъртността заради тютюнопушене. Празникът има за цел да насочи вниманието към световен здравен и обществен проблем, който визира цялото общество. Тази година мотото е „ Нашата планета, нашето здраве “ и по този метод се цели ударение върху климатичните промени и тяхното отражение върху здравето и благосъстоянието на хората по света.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР