Това е практика на разузнаването да създава легенда за шпиони.

...
Това е практика на разузнаването да създава легенда за шпиони.
Коментари Харесай

Бивш шеф на ДАНС: Русия мина определена граница с шпионажа

Това е процедура на разузнаването да основава легенда за шпиони. Шпионинът си основава име и специалност, като стартира да работи в страната, в която бива внедрен. Така някогашният шеф на ДАНС и сегашен консул в Гърция Владимир Писанчев разяснява абсурда с изгонените двама съветски дипломати (Александър Хватов и Дмитрий Ярошенко), като за Ярошенко се появи информация, че въпреки публично да е първи секретар на съветската консулска работа, той в действителност е подготвял почвата за шпиони, които да се внедрят на избрани места.
Писанчев не пожела да разяснява за какво това се случва, " само че очевидно е пристигнало времето това да стане ", многозначително сподели той, обяснявайки, че става въпрос за 3 години разработка . Според него, виждаме единствено върха на айсберга и можем да разкрием доста неща. " Мината е някаква граница от тези хора, която не би трябвало да бъде минавана ", акцентира някогашният началник на ДАНС.
Ако разгледаме международната процедура, има хора (т.нар. нелегали), стигнали до доста високо равнище – в управления на служби, на миистерства, сподели още Писанчев. И посочи, че при хора като Ярошенко най-хубавият метод е да им се подава дезинформация или единствено информация, която е в полза на България.
Що се отнася до Хватов, Писанчев разяснява, че той е следен от най-малко една година. Той се е занимавал със събиране на данни за плана за интерконектор с Гърция. Този план е част от политиката ни за диверсификация на доставките на газ за България.
Попитан дали някой от двамата не е забъркан в тази ситуация " Емилиян Гебрев ", Писанчев уточни, че не може да разяснява, тъй като към този момент не е бил началник на ДАНС, когато става покушението против Гебрев (пролетта на 2015 година).
" За първи път от 1989 година имаме досъдебно произвеждане за шпионаж. Това е по сигнал на ДАНС. Това значи, че се минава на едно качествено друго равнище на работа на прокуратурата ", разяснява Писанчев. По думите му, приказваме за доказателства, които би трябвало да устоят в съда. Той добави, че правосъден развой може да има и без упрекнатите руснаци, които напуснаха българска територия и бяха упрекнати за личност нон грата – те са предпазени от дипломатически имунитет.
Припомняме, че Писанчев оглави ДАНС на мястото на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, против чието предопределение имаше съществени митинги и Пеевски в действителност остана отпред на организацията безусловно за ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР