Това е повече, отколкото очакваха анализаторските компанииПостигнахме добър напредък в

...
Това е повече, отколкото очакваха анализаторските компанииПостигнахме добър напредък в
Коментари Харесай

Лиза Су: AMD завладя над 25% от пазара на сървърни процесори

Това е повече, в сравнение с чакаха анализаторските компании

„ Постигнахме добър прогрес в бизнеса с централни процесори. Смятам, че в сървърния сегмент пазарният ни дял би трябвало да е над 25% ”, сподели Лиза Су на конференция в Тайпе
(снимка: Lisa Su / Twitter)

AMD към този момент управлява над една четвърт от пазара на сървърни процесори, твърди основният изпълнителен шеф на компанията – доктор Лиза Су, която изведе американския чипмейкър на нова орбита, откогато пое ръководството.

През 2019 година Лиза Су сложи критерии за AMD във връзка с темповете на разширение на пазара на сървърни процесори. Компанията трябваше да преодолее 10% до края на 2020 година. Оттогава Лиза Су заобикаля сходни прогнози, само че по време на визитата си в Тайван тази седмица ненадейно разгласи, че AMD към този момент има повече от 25% дял на сървърния пазар.

„ Постигнахме добър прогрес в бизнеса с производството на централни процесори. Смятам, че в сървърния сегмент пазарният ни дял надвишава 20% и даже би трябвало да е над 25% ”, споделя Лиза Су на конференция в Тайпе, представена от Digitimes.
още по темата
Този резултат е по-висок от прогнозата на анализаторите на DigiTimes Research, които чакаха AMD да доближи равнище от над 20% на сървърния пазар едвам в края на 2023 година. За процесорите с Arm-съвместима архитектура се предвиждаше дял от 8%.

Според статистика на Mercury Research, през първото тримесечие на тази година делът на AMD в сегмента на сървърните процесори възлиза на 18%, тъй че с малко шанс компанията може да преодолее крайъгълния камък от 20% през второто тримесечие, разяснява Business Korea.

След като AMD надвиши 10% дял преди няколко години, Лиза Су даде обещание да обвърже новите стадии с съответни интервали от време. Такива периоди не бяха оповестени, само че CEO-то постоянно показва убеденост, че пазарният дял на компанията продължава да пораства.

Попитана за слуховете, че AMD има намерение да разпореди на Samsung Electronics производството на чипове по новите литографски стандарти от рода 3 нанометра, Лиза Су репликира публицистите дали имат вяра на южнокорейските медии. След това тя сподели, че TSMC е значим сътрудник за AMD, а изчислителният ускорител MI300, който компанията приготвя за стартиране в края на годината, е много комплициран артикул.

„ Ние ще продължим да работим с нашите тайвански сътрудници, защото не можем да пуснем подобен артикул без положителни сътрудници като TSMC “, акцентира Лиза Су.

AMD е вторият по величина клиент на TSMC (формирайки 10% от приходите му) и с цел да се конкурира дейно с Nvidia, не би трябвало да скапва връзките си със своя главен реализатор. Лиза Су добави, че не е в нейните правила да разяснява въпроси, свързани с съответни артикули и поръчки. Във всеки случай излиза наяве, че AMD няма да откаже услугите на TSMC в близко бъдеще.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР