Това е повече от цирк. В цирка поне хората отиват

...
Това е повече от цирк. В цирка поне хората отиват
Коментари Харесай

Д-р Ел-Масри: Проблемът отдавна не е в НС, а в политическата система

„ Това е повече от цирк. В цирка най-малко хората отиват да се веселят и има защо да вървят. Освен това, там работят експерти. Даже има повече ред, в сравнение с в страната. “ Така разяснява разприте в Народното събрание по отношение на избора на негов ръководител гостът в студиото на Дарик Югоизток – доктор Зияд Ел-Масри.

Относно невъзможността за консенсус в родния парламент, той продължи: „ Вече буксуваме на едно място и каквото и да се случва, дори да има избори, огромни промени няма да има. Виждате какво става отново. Точно преди да влязат в Народното събрание, се сплотиха четири партии да забранят на съветския дипломат да участва на откриването, обаче в този момент отново се върнахме на остарялата ария. “

„ Ако този месец не се вземат ограничения в Народното събрание, компаниите остават без помощи за ток от началото на септември, тъй като предходното Народно заседание ги е гласувало до тогава. Реално компаниите отново ще посрещнат една огромна фактура “, предизвести доктор Ел-Масри.

„ Вече казусът не е в Народното събрание, а в модела и системата. Те към този момент водят до такива политици и сходни решения. Ако се върнем малко обратно, тези проблеми са насъбрани в дълъг интервал от време. Държавата отива към злополука. Например течът на данни от Национална агенция за приходите на над 2 милиона българи, където нямаше никаква развръзка. Наскоро два военни самолета за по-малко от шест месеца паднаха, а те би трябвало да пазят България. Пак никой нищо не сподели “, разяснява доктор Ел Масри.

Той се усмни дали се взимат верните ограничения: „ Вече страната отслабва отвред. Ако следите всички съдбовни произшествия, в кръвта на водачите имаше освен алкохол, а и опиати. Сега ще усилват санкциите и контрола по улиците. Не е ли по-лесно да ревизираме по какъв начин тези хора са стигнали до опиатите? Това значи намаляване на границите, на битката с мафията. “

„ Корупцията пусна толкоз дълбоки корени по всички министерства и равнища на страната, че няма по какъв начин да продължим по този начин. Тази класа от политици към този момент не е годна, по тази причина сме стигнали до тази обстановка. Държавата има потребност от нов модел на ръководство, “ показа доктор Ел Масри.

Според него, политиците са съществени виновници за положението на страната: „ Всичко се промени за 30 години. Всичко без нашите политици. Те желаят да работят както преди 200 години – да лъжат хората. В Германия преди няколко години политици с противоположни възгледи се сплотиха в името на народа. Сега взеха решение още веднъж да употребяват атомните си централи, макар че е срещу решението им до 2022 година да ги затворят всички. Защо? Защото това е в полза на страната. Няма нещо, което да не може да се промени. “

„ Ние не, не желаеме да се променим. Не желаеме да забележим, че светът се е трансформирал. Когато Англия видяха, че Европейския съюз не е в техен интерес, излязоха от него. Аз не споделям да вършим същото, само че виновните мъже търсят интереса на народа, “ проучва доктор Ел-Масри.

Д-р Ел-Масри съобщи, че въпреки преди да са направлявали съвсем всички браншове в страната, през днешния ден ситуацията за спечелилите от изборите е надалеч по-различна и прикани за разговор: „ Не е ли по-редно първата политическа мощ да отива при втората? Щом са достигнали единодушие преди да влязат в Народното събрание за евро-атлантическа ориентировка, да седнат на една маса и да кажат: в този момент не е момента са свади, България е над всички нас, ние ще ви подкрепим, ето властта. Днес има Бойко, има Киро, има други, само че след 20 години няма да ги има, само че България продължава. Имаме потребност от мъже и от водачи, а в този момент единствено се караме кой първа, кой втора политическа мощ. “

„ Аз мисля, че всичко с изключение на спасяването на България от тежката зима е второстепенно. В Америка приказваме за 15% инфлация, същото и във Англия. Германия смениха тактиката си, а щом те го вършат, значи светът е в заплаха. А на нас казусът ни е кой ще е ръководител на Народното събрание и никой не желае компромис. Как да чакаме от тези хора след няколко седмици да създадат министерски съвет? “, запита доктор Ел Масри.

„ Те няма по какъв начин да ръководят сами. Нека да създадат една кръгла маса и да кажат: ние за нищо не ставаме. Направихме доста гафове. Нека изкараме до февруари и да забележим какво да променим. Тази страна към този момент не може да понася същия жанр, тъй като в случай че напролет желаят хората отново да гласоподават за тях, невиждам по какъв начин ще ги поддържат “, съобщи той.

Д-р Зияд Ел-Масри не счита, че хората ще търпят още дълго: „ Даже на електората на политиците им пристигна до гуша. Вече всички виждаме, че отиваме към стената с цялостна мощ, а всички ни изясняват, че няма ужасно и всичко е под надзор. В последна сметка животът им е по-голям от капитана и схващат, че ги води към конфликт. “

Според него, една от последните благоприятни условия за избавление на България би била посредством непозната помощ: „ Може да пробваме с непознати политици, може и да ни оправят. Вече пробвахме всичко друго. Ние сме част от Европейския съюз. Защо да споделяме, че сме европейци, само че когато става въпрос за това, да се противим. Щом сами не можем, дано някой различен да ни помогне. “

„ Ние не сме глупави. Българският народ е доста интелигентен, постигнал е огромни триумфи. Проблемът не е в нас, а в тази класа, която би трябвало да си потегля. Мястото им към този момент не е в Народното събрание, дори мястото им не е в пандиза, а отвън страната. Вече толкоз бели направиха на тази страна и този народ, че не знам по какъв начин още имат очи да се срещат с хората и да ги убеждават, че ще спасят България. Не приказвам за една политическа мощ, а за всички, за цялата класа. Те са едни и същи, единствено си сменят функциите. А актьорите си остават същите. Всеки от тях е тръгнал от някъде и към този момент 30 години са във властта “, разкритикува народните представители доктор Ел-Масри.

„ С тази политическа класа, нищо хубаво не ни чака. 2023-та може да бъде по-зле от 2022-ра, а и освен при нас. Но да очаквате нещо умно или отговорно от тези политици, аз не виждам смисъл. Няма по какъв начин тези дни да не изберат ръководител на Народното събрание, обаче това с нищо няма да промени нещата. Ако мислите, че тези политици ще подобрят нещата – няма “, съобщи доктор Ел-Масри.

„ Аз мисля, че при започване на пролетта отново ще имаме сериозна рецесия и ще се чудим какво да вършим. Тежката дума ще бъде на народа. Не би трябвало да дава никакви шансове на тези още веднъж да ръководят, като имам поради цялата класа. Имаме потребност от кръгла маса, от смяна на модела “, моли той.

Чуйте цялото изявление с доктор Зияд Ел-Масри в звуковия файл:

Автор на публикацията: Никола Попов

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР